Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ο απόηχος της επίσκεψης του Ευτύχη Μπλέτσα και της εκπομπής Happy Traveller στον Έβρο

Σε μια μοναδική εκπομπή, στην οποία ο νομός Έβρου και οι ποικίλλες ομορφιές του ήταν στο επίκεντρο της, μας χάρισαν ο Ευτύχης Μπλέτσας και η ομάδα του Happy Traveller. Ο Ευτύχης και η Ηλέκτρα ξεκίνησαν το οδοιπορικό τους επισκεπτόμενοι την σπηλιά του Κύκλωπα στην Μάκρη και στην συνέχεια κατέλυσαν στην Αλεξανδρούπολη με τον εμβληματικό της φάρο για να κάνουν μια βόλτα στους δρόμους της.

Η επόμενη στάση τους ήταν στις Φέρες με τον ιστορικό ναό της Παναγίας Κοσμοσώτειρας και στο Δέλτα του Έβρου, όπου και θαύμασαν τα απαράμιλλης ομορφιάς φλαμίνγκο. Εν συνεχεία κατευθύνθηκαν προς την Δαδιά και το εντυπωσιακό της παρθένο δάσος, όπου και βρέθηκαν στο παρατηρητήριο προκειμένου να δουν τα σπάνια αρπακτικά πουλιά για τα οποία φημίζεται η προστατευόμενη περιοχή.

Μετέπειτα στάση έκαναν στο Τυχερό με τη γραφική του λίμνη, στη Λευκίμμη με το απολιθωμένο της δάσος και στο Σουφλί με τη μακρά ιστορία μεταξουργίας, όπου και δοκίμασαν τα περίφημα λουκάνικά του. Επόμενος σταθμός του οδοιπορικού ήταν το βυζαντινό Διδυμότειχο με τα ξακουστά του κάστρα.

Διανυκτέρευσαν στον Πεντάλοφο, όπου και τους υποδέχθηκαν τα μέλη του Περιπατητικού και Φυσιολατρικού Ομίλου «Ο Δρυμός» και ύστερα μετέβησαν μέχρι το βορειότερο άκρο της χώρας, το γραφικό Ορμένιο με τον ιστορικό σιδηροδρομικό του σταθμό.  

Στην συνέχεια δεν μπορούσαν να παραλείψουν τις Καστανιές με τον ποταμό Άρδα και, τέλος, βρέθηκαν στην Ορεστιάδα με την εντυπωσιακή και σύγχρονη πλατεία και την άψογη ρυμοτομία της.

Δείτε ολόκληρο το επεισόδιο παρακάτω:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email