Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Προπηλακισμοί και διώξεις σε τζαμί της Ξάνθης – Αντιδράσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ

Το πρωτοφανές περιστατικό, που συνέβη πριν από λίγες ημέρες στην Ξάνθη, με τον Μουφτή Κομοτηνής Χαλήλ Τζιχάτ, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου διδακτηρίου του μουσουλμανικού Ιεροσπουδαστηρίου, προβληματίζουν και εγείρουν ερωτήματα για τη συμπεριφορά ορισμένων έναντι ομοθρήσκων τους.

Την επίθεση, που υπέστη στο τέμενος Πλατάνου στην Ξάνθη, ο Μουφτής Κομοτηνής, καταδίκασε με δηλώσεις του ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Ιλχάν Αχμέτ λέγοντας, πως τέτοιες καταστάσεις δεν επιτρέπονται να συμβαίνουν, καθώς προκαλούν διχόνοια και διάσπαση ανάμεσα στη μειονότητα.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση που δέχτηκε ο κύριος Ιλχάν Αχμέτ, για τα γεγονότα που έγιναν με πρωταγωνιστή της επίθεσης σε βάρος του Μουφτή Κομοτηνής, τον Χουσεΐν Μπαλτατζή του DEB, τόνισε, ότι τέτοιες συμπεριφορές που εκπορεύονται από κάποιους, εκτός του ότι είναι απαράδεκτες και ντροπιαστικές, είναι σαφώς και αντίθετες με τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών.

Από την πλευρά του, ο σοφολογιότατος προσπαθώντας να κατανοήσει το λόγο της εκτροπής της συμπεριφοράς μερίδας μειονοτικών πολιτικών, δεν έκρυψε την βαθιά του στεναχώρια για την απρόκλητη και αναίτια, όπως την χαρακτήρισε επίθεση, που δέχτηκε κατά την προσευχή της Παρασκευής, αποδεικνύοντας, πως οι ίδιοι άνθρωποι που μιλούν για δήθεν καταπιεσμένα δικαιώματα και ανελευθερίες στέρησαν από έναν συμπολίτη τους μουσουλμάνο, το ύψιστο δικαίωμα του, να προσευχηθεί.

Το δυσάρεστο αυτό περιστατικό δεν ταιριάζει στη θρησκεία μας, είπε ο Μουφτής Κομοτηνής και εξήγησε, πως ειδικά στην  προσευχή της Παρασκευής, είναι καθήκον του μουσουλμάνου πιστού από την εφηβεία, τα τζαμιά πρέπει να είναι χώροι λατρείας ανοιχτοί για όλους και πρόσθεσε, πως δεν είναι σωστό και από θρησκευτικής πλευράς.

Να σημειωθεί, ότι το τέμενος του Πλατάνου «ελέγχεται» από τον μηχανισμό του Τουρκικού Προξενείου, ο οποίος στέκεται εμπόδιο στο νόμιμο Μουφτή Κομοτηνής, ο οποίος με την πορεία του έχει αποδείξει ότι σέβεται τους θεσμούς, αγωνίζεται για την ειρήνη, τα δικαιώματα και την ανθρωπιά.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη