Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Δαγλή Γιασάρ απαντά στους “δυστροπούντες” του Σταϊκούρα για την περιφερειακή οδό στην Αλεξανδρούπολη…

Από το βήμα της βουλής ο χαρακτηρισμός “δυστροπούντες” του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σταϊκούρα, προκάλεσε αίσθηση. Ο κύριος Σταϊκούρας τον περασμένο Ιούλιο απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Αναστάσιου Δημοσχάκη για την πορεία του έργου της ανατολικής περιφερειακής οδού Αλεξανδρούπολης και αν τηρείται το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του, αναφέρθηκε στα τρία ζητήματα που έχουν προκύψει και έχουν προκαλέσει καθυστερήσεις στα χρονικά όρια, τα οποία με βάση τη σύμβαση είναι εντός του 2025.

Ανάμεσα σε αυτά τα τρία εμπόδια, το ένα αφορά στον οικισμό της Άβαντος, καθώς όπως είπε, ο κύριος Σταϊκούρας εξαιτίας κάποιων “δυστροπούντων” ιδιοκτητών ακινήτων, που αρνούνται να απομακρυνθούν, παρατηρείται καθυστέρηση στη διαδικασία απαλλοτριώσεων και απόδοσης χώρων για την εκτέλεση των εργασιών.

Ειδικότερα, ο υπουργός τόνισε, ότι έχει διαπιστωθεί αδυναμία απόδοσης συγκεκριμένων απαλλοτριωμένων ακινήτων σε συγκεκριμένη περιοχή, διότι στα ακίνητα αυτά υπάρχουν “δυστροπούντες” ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν επιθυμούν να φύγουν. Το υπουργείο, πρόσθεσε, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, αλλά θα χρειαστεί και η συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης για την ομαλή επίλυση του θέματος με ιδιαίτερη ευαισθησία και συμπληρωσε, πως η άμεση διευθέτηση του θα καθορίσει και τον ακριβή χρόνο περάτωσης του έργου εντός του 2025.

Η δημόσια αυτή τοποθέτηση, δεν θα μπορούσε να μην σχολιαστεί από τον πρόεδρο του συλλόγου Ελλήνων μουσουλμάνων πολιτών στο θρήσκευμα με μητρική γλώσσα τα τουρκικά στο δήμο Αλεξανδρούπολης, Δαγλή Γιασάρ, λέγοντας ανάμεσα σε άλλα, ότι σε αυτήν την χώρα, οτιδήποτε αρνητικό συμβαίνει πάντα ευθύνεται κάποιος άλλος και ποτέ ο ίδιος και θέτει ένα ερώτημα, κατά πόσο πραγματικά γνωρίζει ο κύριος Σταϊκούρας την περιοχή.

Διότι, όπως λέει ο κύριος Δαγλή Γιασαρ, ο υπουργός άφησε να εννοηθεί, πως ξέρει πολύ καλά τον συνοικισμό και βάζει ακόμη μια παράμετρο, ότι θα βοηθούσε να έβλεπε από κοντά πώς είναι αυτή η περιοχή και να συζητήσει με τους κατοίκους της, να δει δηλαδή, τί αληθινά συμβαίνει με τους κατά τ’ αλλα “δυστροπούντες”, οι οποίοι θα τον υποδεχτούν στα φτωχικά τους με πολλή αγάπη.

Με αυτόν τον τρόπο, αναφέρει ο πρόεδρος των μουσουλμάνων, ο κύριος Σταϊκούρας θα κατανοήσει, πώς αυτή η περιοχή αναπτύσσεται, πως χτίστηκαν τα σπίτια αυτά, θεωρώντας τον χαρακτηρισμό “δυστροπούντες” υπερβολή, ειδικά όταν ζητάς από έναν τέτοιο “δύστροπο” να αφήσει τη μία και μοναδική κατοικία του και όχι κάποιο παραθαλάσσιο σπίτι.

Ο κύριος Δαγλή Γιασάρ, πράγματι συμφωνεί με τον υπουργό, ότι το θέμα είναι ευαίσθητο, υποστηρίζοντας, πως το έργο πρέπει να γίνει, γιατί είναι σημαντικό, αλλά επισημαίνει με νόημα, ότι στο σχηματισμό της άποψης του υπουργού θα βοηθούσε μία επιτόπια επίσκεψη για να αντιληφθεί, πώς επί χρόνια η πολιτεία παρατηρούσε αμέτοχη τις σχέσεις αυτές εξάρτησης, αφήνοντας μια περιοχή σε αυτήν που είναι σήμερα και μετά ας μιλήσει όποιος θέλει για “περίεργους” και “δύστροπους”.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη