Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Ο δημοσιογραφικός κόσμος δίνει «ραντεβού» στις 18, 19 και 20 Οκτωβρίου στη Σαμοθράκη για το δημοσιογραφικό συνέδριο

«Είμαστε πανέτοιμοι να φιλοξενήσουμε το δημοσιογραφικό συνέδριο στη Σαμοθράκη και μάλιστα δηλώνουμε αποφασισμένοι να διοργανώνεται σε μόνιμη βάση». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ Σωτήρη Τριανταφύλλου και τον  Α’ αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας Γιάννη Βοϊτσίδη, στην Κομοτηνή για την φετινή διοργάνωση του συνεδρίου.

Το 18ο δημοσιογραφικό συνέδριο Σαμοθράκης, θα διεξαχθεί στο διάστημα 18 έως 20 Οκτωβρίου, με τον κύριο Τοψίδη να τονίζει τη σημασία του συνεδρίου και το ρόλο που επιτελεί στην προαγωγή της δημοσιογραφίας και κατ΄ επέκταση στην ενίσχυση της δημοκρατίας στη χώρα μας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «θεωρούμε το συνέδριο απαραίτητο και είμαστε περήφανοι που μέσω αυτής της δράσης, μπορούμε κι εμείς να συμβάλλουμε στην προαγωγή της δημοσιογραφίας στη χώρα μας. Είναι άλλωστε κοινώς παραδεκτό, ότι η ποιοτική δημοσιογραφία ενισχύει τη λειτουργία της δημοκρατίας για την οποία όλοι οφείλουμε να εργαζόμαστε από τα μετερίζια μας».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Σωτήρης Τριανταφύλλου από την μεριά του εξέφρασε, την ικανοποίηση του για το γεγονός,όπως είπε, ότι η περιφέρεια ΑΜΘ αγκαλιάζει το δημοσιογραφικό συνέδριο που θα διεξαχθεί και φέτος στη Σαμοθράκη, τόσο για εθνικούς λόγους, όσο και για την ανάδειξη του νησιού, προσθέτοντας παράλληλα, ότι ο στόχος είναι η εμβέλεια του συνεδρίου να μεγαλώσει και στο εξωτερικό και να γίνει ένας διεθνής θεσμός. 

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωστά ονόματα της ελληνικής δημοσιογραφίας, ενώ θα υπάρχουν και ξένες συμμετοχές όπως από τους N.Y. TIMES, καθώς και ακαδημαϊκοί από ελληνικά πανεπιστήμια. 

Μεταξύ των θεμάτων που θα μας αναλυθούν είναι ζητήματα, όπως η διαχείριση κρίσεων, για παράδειγμα η περιβαλλοντική, αλλά και επίκαιρα προβλήματα όπως για παράδειγμα το πώς επηρεάζει τη δημοσιογραφία η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Στη διάρκεια του συνεδρίου θαανακοινωθεί και το σχέδιο του κώδικα δεοντολογίας τεχνητής νοημοσύνης της ΠΟΕΣΥ.

Τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστούν το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου, ο κατάλογος των ομιλητών καθώς και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής σε αυτό.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email