Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Ο δικαστικός «Καλλικράτης» προβληματίζει το νομικό κόσμο της Περιφέρειας ΑΜΘ

Ο «δικαστικός Καλλικράτης» απασχόλησε την πρόσφατη συνάντηση που προκάλεσε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, Χρήστος Παπαθεοδώρου, με τους προέδρους των δικηγορικών συλλόγων της Περιφέρειας.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο διαφαινόμενος σχεδιασμός ενός νέου δικαστικού χάρτη της χώρας και ο νέος Κώδικας Οργανισμού Δικαστηρίων απασχολεί ιδιαίτερα τον δικηγορικό κόσμο, καθώς είναι πολύ πιθανό να επιφέρει συγχωνεύσεις και καταργήσεις δικαστικών σχηματισμών, επηρεάζοντας και τις σχετικές δομές της ΑΜΘ.

Ο προγραμματισμός αυτός προκαλεί αντιδράσεις στον νομικό κόσμο εξαιτίας και της απουσίας διαβούλευσης, ενώ όπως τονίστηκε στη χθεσινή συνάντηση από το σύνολο των εκπροσώπων των δικηγορικών συλλόγων της Περιφέρειας, η υφιστάμενη κατάσταση δεν πρέπει να αλλάξει και θα πρέπει να διατηρηθούν ως έχουν τα Δικαστήρια στην ΑΜΘ.

Αποφασίστηκε δε να συνταχθεί υπόμνημα με τις απόψεις και τα επιχειρήματα των έξι δικηγορικών συλλόγων της περιοχής και η δρομολόγηση περαιτέρω ενεργειών σε συνεργασία με την περιφερειακή διοίκηση.

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, μετά το Πάσχα αναμένεται να πραγματοποιηθεί και μία ευρεία συνάντηση με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη και περιφερειακών συμβούλων, των εκπροσώπων των δικηγορικών συλλόγων της ΑΜΘ, βουλευτών, παραγωγικών φορέων και δημάρχων της Περιφέρειας, με σκοπό τη συζήτηση του θέματος και τη διατύπωση των αντιρρήσεων αλλά και μίας συνολικής και κοινής θέσης αναφορικά με τις προτεινόμενες αναδιατάξεις.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email