Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Ο δικηγόρος από την Κομοτηνή Γιώργος Κυμπαρίδης είναι ο νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας ΑΜΘ

Ο γνωστός νομικός από την Κομοτηνή Γιώργος Κυμπαρίδης εξελέγη στη συγκεκριμένη θέση, μετά από μυστική ψηφοφορία που έγινε κατά τη διάρκεια της 4ης συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ και συγκέντρωσε 36 ψήφους, έναντι 2 ψήφων που συγκέντρωσε η συνυποψήφια του Γιαννούλα Τσιλιφίκα.

Ο κύριος Κυμπαρίδης ευχαρίστησε το σώμα για την εμπιστοσύνη και δεσμεύτηκε να υπηρετήσει στη συγκεκριμένη θέση με γνώμονα το κοινό καλό και στόχο την ενότητα και τη σύνθεση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι την πρώτη φορά που έγινε η διαδικασία πριν από ένα μήνα δεν κατάφερε να εκλεγεί για μία ψήφο. Για την θέση αυτή στην πρώτη αναμέτρηση είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και ο Χαράλαμπος Παυλίδης.

Ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης εκλέγεται από το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ, αλλά με αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 επί των μελών του Συμβουλίου, που για το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ σημαίνει 30 ψήφους, ανεξάρτητα από τους παρόντες.

Να σημειωθεί, πως ο κανόνας των 2/3, σκοπό έχει να διασφαλίσει την αποδοχή και από την πλευρά της αντιπολίτευσης του προσώπου που θα στελεχώσει τη θέση, μιας και κύριος σκοπός του θα είναι να ελέγχει τη διοίκηση της περιφέρειας, με τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να του μεταφέρουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε σχέση με τα αντικείμενα που υπάγονται στην δικαιοδοσία της, έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα να οριστεί με ευχέρεια συμπαραστάτης τόσο στην Περιφέρεια, όσο και στους Δήμους. Η Περιφέρεια ΑΜΘ δεν είχε συμπαραστάτη την πενταετία 2014-2019.

Η θέση του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης είναι εξαιρετικά σημαντική τονίστηκε από την πλευρά της περιφερειακής αρχής και γι’ αυτό προτάθηκε ένας άνθρωπος – επιστήμονας εγνωσμένου κύρους, καταξιωμένος στην κοινωνία.

Ο κύριος Κυμπαρίδης αναφέρθηκε, πως έχει ξεκάθαρη διάθεση για συνεργασία και προσφορά, έχει ακέραιο χαρακτήρα και ευρύτατη κοινωνική αναγνώριση. Και πέρα από την υποχρέωσή του για ετήσια λογοδοσία στο Περιφερειακό Συμβούλιο,  θα είναι διαρκώς δίπλα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με προτάσεις και με τον έλεγχο που θα ασκεί στη διοίκηση, πάντα σε όφελος της εξυπηρέτησης του πολίτη και της επιχείρησης ως Περιφερειακός Συμπαραστάτης.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email