Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Ο Εβρίτης Βαγγέλης Μπαταρλής ανάμεσα στους βραβευμένους αστυνομικούς των “Βραβεύσεων Policenews 2021”

Ο δικός μας Βαγγέλης Μπαταρλής βρίσκεται ανάμεσα στους βραβευμένους αστυνομικούς από το διαπιστευμένο site policenews.eu και πρόκειται να του απονεμηθεί τιμητική πλακέτα. Ο Βαγγέλης παρουσιάστηκε στη σχολή Αστυφυλάκων στη Κομοτηνή και πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον Έβρο.

Αξίζει να σημειωθεί η συνεισφορά του στο Σώμα, αφού παρά της μικρής του εμπειρίας είναι πρόθυμος να “θυσιαστεί” για να κάνει το καθήκον του, περνώντας παράλληλα από σοβαρούς τραυματισμούς εν ώρα υπηρεσίας και, σε μία άλλη περίπτωση, βάζοντας τον εαυτό του σε κίνδυνο για να σώσει μία κοπέλα από βέβαιο πνιγμό, θέτοντας ως προτεραιότητα τον επαγγελματισμό του και αυτό που του πρόσταζε η συνείδησή του.

Ας δούμε πιο αναλυτικά το ρεπορτάζ και λίγα λόγια για τον Βαγγέλη και τη ζωή του.

Το Policenews μετά από 6 χρόνια λειτουργίας ως διαπιστευμένο Μέσο στο διαδίκτυο, από φέτος θα διακρίνει και θα βραβεύει τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και τους διασώστες του ΕΚΑΒ που ενεπλάκησαν κατά το προηγούμενο έτος σε σημαντικά γεγονότα που έκαναν αίσθηση στην Ελλάδα

Οι δημοσιογράφοι του Policenews αποφασίζουν για την τελική κατάταξη και απονομή τιμητικής πλακέτας στα στελέχη που έκριναν πως πρέπει να βραβευτούν για την αποφασιστικότητα, την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν σε γεγονότα που άγγιξαν την κοινή γνώμη.

Φέτος, οι “Bραβεύσεις Policenews 2021” αφιερώνονται στον συνάδελφο Γιώργο Καραϊβάζ που έπεσε νεκρός το μεσημέρι της Παρασκευής από πληρωμένους δολοφόνους.

Η απονομή των τιμητικών πλακετών θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΤΑΡΛΗΣ

Ο Βαγγέλης κατατάχθηκε στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας στις 2.10.2009. Το 2010 πραγματοποίησε την πρακτική του εκπαίδευση στο Αστυνομικό Τμήμα της Βουλιαγμένης στη Δ/νση Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής. Μετά το πέρας της ευδόκιμης φοίτησής του από την Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας τοποθετήθηκε στην «ΟΜΑΔΑ Ζ» στην Δ/νση ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΆΣΗΣ της Ν. Αττικής.

Από τον Οκτώβριο του 2014 έως και τον Οκτώβριο του 2019 υπηρέτησε και προσέφερε τις υπηρεσίες του στα συνοριακά τμήματα του Νότιου Έβρου. Στην συνέχεια από το Νοέμβριο του 2019 βρέθηκε για υπηρεσιακούς λόγους να υπηρετεί στην Άμεση Δράση Αττικής στην Β’ Αλλαγή.
Ο Βαγγέλης προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια ενώ είναι άγαμος.

Σπουδές, ξένες γλώσσες και ειδικά σχολεία στο βιογραφικό του

Ως επιτυχών στις πανελλαδικές εξετάσεις του Υπουργείου Παιδείας του έτους 2009 παρουσιάστηκε στη σχολή Αστυφυλάκων της Κομοτηνής. Μετά από την φοίτηση του παρακολούθησε το σχολείο της Ελληνικής Αστυνομίας στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης απ’ όπου αποφοίτησε επιτυχώς και έλαβε «πτυχίο» από το κέντρο εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου τον Ιουνίου του 2011.

Από το 2007 κατέχει το πτυχίο Zertifikat Deutsch B1 και από τις 23.1.2021 το Language Cert Level 3 Certificate in ESOL International.

Η απόφασή του να μπει στην αστυνομία

“Η απόφαση μου να μπω στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελούσε μια βαθιά μου επιθυμία. Με ενδιέφερε να προσφέρω στον συνάνθρωπο με κάθε τρόπο ενώ θεωρούσα, πως το αξίωμα του αστυνομικού ήταν αξιοθαύμαστο εξαιτίας της προστασίας που προσφέρει στον πολίτη.”

Πότε γεννήθηκε η επιθυμία του για να υπηρετήσει στα Σώματα Ασφαλείας

“Από μικρή ηλικία ήμουν αποφασισμένος πως ήθελα να ενταχθώ στο Σώμα. Θαύμαζα τον τρόπο αντιμετώπισης των κακοποιών στοιχείων ενώ μου κέντρισε την προσοχή και το ενδιαφέρον το θάρρος και ο αλτρουισμός που έδειχναν οι αστυνομικοί για το κοινό καλό και την προστασία του συνανθρώπου”.

Οι κίνδυνοι που αντιμετώπισε

“Αν και σχετικά υπηρετώ λίγα χρόνια στο Σώμα ήταν αρκετές οι φορές που κινδύνευσα, όμως θεωρώ πως κάθε φορά θα είχα την ίδια αντίδραση απέναντι στον κίνδυνο. Ένα συμβάν που έλαβε χώρα στο συνοριακό Τμήμα Σουφλίου κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας μου έμελλε να με οδηγήσει στο χειρουργείο για την αποκατάσταση της σωματικής μου βλάβης. Πιο συγκεκριμένα, στην προσπάθεια να πιάσουμε έναν διακινητή, τρέχοντας επάνω στις ράγες της σιδηροδρομικής γραμμής, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών έπεσα από μια γέφυρα με αποτέλεσμα να τραυματίσω σοβαρά το γόνατο μου έχοντας ως αποτέλεσμα να υποβληθώ σε χειρουργική επέμβαση”.

Ο Βαγγέλης συγκλόνισε το Πανελλήνιο τον Μάιο του 2020, όταν με κίνδυνο της ζωής του βούτηξε από τα βράχια παραλίας του Αλίμου και διέσωσε από βέβαιο πνιγμό νεαρή κοπέλα που είχε παρασυρθεί.

Πηγή: policenews.eu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη