Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα – Πώς θα εξελιχθεί έως και τη Μεγάλη Παρασκευή

Με άστατο καιρό τις πρώτες ημέρες και σε πιο ανοιξιάτικο φόντο από την Τετάρτη και μετά θα κινηθούμε τη Μεγάλη Εβδομάδα. Η ΕΜΥ εξέδωσε δελτίο καιρού έως και τη Μεγάλη Παρασκευή, προσφέροντας την ευκαιρία για καλύτερο προγραμματισμό σε όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους ή σε άλλους προορισμούς.

Πιο αναλυτικά: 

Τη Μεγάλη Δευτέρα:

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο, την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και τις Σποράδες και το μεσημέρι-απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Τις βραδινές ώρες, ενώ ο καιρός στα βορειοδυτικά θα βελτιωθεί, στα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα θα εκδηλώνονται καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια. Στα βόρεια θα φτάσει τους 12 με 14 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 17 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές, κατά διαστήματα μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ από τα δυτικά. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το μεσημέρι τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά θαλάσσια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός τη Μεγάλη Τρίτη

Στην ανατολική νησιωτική χώρα, την Εύβοια, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες που μέχρι τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα στην Κρήτη πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια όπου θα φθάσει τους 16 με 18 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φθάσει τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Μεγάλη Τετάρτη

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά, τα νότια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα θα σημειωθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Μέχρι τις βραδινές ώρες ο καιρός θα έχει βελτιωθεί σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Ο καιρός τη Μεγάλη Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές ώρες. Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα και από τα δυτικά. Το πρωί στα δυτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Ο καιρός τη Μεγάλη Παρασκευή

Αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές. Τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από απόγευμα στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά.

Πηγή: skai.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email