Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Ο κορωνοϊός και η συμβολή των νέων στο αγώνα της ανθρώπότητας έναντι του νέου ιού

Με ανάρτηση του σε λογαριασμό που διατηρεί σε δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο ειδικός παθολόγος Γεώργιος Κουφογιάννης επισημαίνει τους κινδύνους που ελλοχεύει ο κορωνοϊός στους νέους. Παράλληλα προβαίνει σε μια έκκληση προς αυτούς ώστε να επιδείξουν μια υπεύθυνη στάση και να συμβάλλουν και αυτοί τα μέγιστα ώστε η ανθρωπότητα να παλέψει και νικήσει σύντομα το νέο ιό. Διαβάστε παρακάτω το περιεχόμενο της ανάρτησης του γιατρού:

«Ο υψηλότερος επιπολασμός των νέων μεταξύ των μολυσμένων ατόμων μπορεί να βοηθήσει να εξηγήσει γιατί ο SARS-CoV-2 (COVID-19) μπορεί να φαίνεται λιγότερο επιθετικός από κλινική άποψη. Ωστόσο, ενώ είναι αλήθεια ότι οι νέοι είναι λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από το Covid-19, οι κίνδυνοι μόλυνσης δεν είναι καθόλου αμελητέοι. Επίσης επειδή σε πλούσιες χώρες επιβαρυντικοί παράγοντες όπως η παχυσαρκία ή ο διαβήτης είναι εγκάρσιοι στις ηλικιακές ομάδες, ενώ κάτι παρόμοιο συμβαίνει σε φτωχές χώρες για άλλες ταυτόχρονες ασθένειες όπως το AIDS, η ελονοσία ή η διάρροια.

Αν και λιγότερο συχνά, δυστυχώς ακόμη και οι νέοι στα είκοσί τους μπορεί να εμφανίσουν σοβαρά συμπτώματα, μπορεί να νοσηλευτούν σε μονάδα εντατικής θεραπείας ακόμη και να πεθάνουν. Επιπλέον, και όταν το αποτέλεσμα δεν είναι θανατηφόρο, όποιος προσβάλλεται με το Covid-19 κινδυνεύει να του αφήσει μόνιμα προβλήματα. Τρεις εβδομάδες εντατικής θεραπείας μετά προσβολή από covid-19 ισοδυναμούν με γήρανση δέκα ετών, και με μια μακρά σειρά σωματικών και ψυχολογικών συνεπειών που μαστίζουν τους περισσότερους ασθενείς που αναρρώνουν. Δυσκολία στην αναπνοή και καρδιολογικά προβλήματα παρατηρούνται σε πολλούς νοσηλευόμενους ή διασωληνωμένους ασθενείς που μπορεί να διαρκέσουν για μήνες, αφήνοντας τους θεραπευμένους ασθενείς να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε σωματική προσπάθεια, είτε είναι νέοι είτε όχι. Το ένα τρίτο των ασθενών που έχουν αναρρώσει κινδυνεύουν επίσης να έχουν χρόνια αναπνευστικά προβλήματα λόγω των ουλών που παραμένουν στους πνεύμονες από την προσβολή του κορωνοϊού.

Αγαπητοί νέοι, αποδείξτε ότι είστε το μέλλον και το καλύτερο μέρος αυτής της κοινωνίας, φτάνει όχι άλλες συγκεντρώσεις χωρίς λόγο ή από αντίδραση.Έχετε όλο τον χρόνο και την ζωή μπροστά σας για να διασκεδάσετε ανέμελοι στο μέλλον.

Ας δώσουμε χρόνο στους επιστήμονες να μας δώσουν φάρμακα και εμβόλιο κατά αυτού του ιού.

Κερδίστε αυτόν τον «πόλεμο», τον οποίο σίγουρα θα κερδίσουμε μόνο και πάνω απ ‘όλα αποδεικνύοντας ότι γνωρίζετε πώς να εφαρμόζετε τους κανόνες με πειθαρχία και αίσθημα υποχρέωσης.

Δώστε προσοχή στο πώς δημιουργούνται οι νέες λοιμώξεις, προστατεύστε τους γονείς και τους παππούδες σας με στάση ευθύνης σας παρακαλώ!!!» 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email