Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το Υπουργείο Μετανάστευσης «γεννήθηκε» μέσα σε μία πολύ μεγάλη κρίση το 2020, με την υβριδική απειλή που δέχτηκε ο Έβρος»

Μετά τον Θεοδωρικάκο και τον Τσιάρα, σειρά είχε ο Παναγιωτόπουλος…και όχι τυχαία…Ο πρωθυπουργός μετά τον ανασχηματισμό που έκανε λαμβάνοντας όπως είπε και ακούγοντας το μήνυμα της ευρωκλαπης ξεκίνησε «μπαράζ» επισκέψεων σε κρίσιμα υπουργεία για θέματα που «πονούν» και ταλαιπωρούν την καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη, ζητώντας από τους νέους υπουργούς επιτάχυνση του έργου τους με ορατά, απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Μετά το Ανάπτυξης για την ακρίβεια, το Ανάπτυξης και Τροφίμων για τους αγρότες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Μετανάστευσης και Ασύλου για τις μεταναστευτικές ροές. Εξάλλου, ο πρωθυπουργός ποτέ δεν σταμάτησε να μιλά για την ασφάλεια των συνόρων, υλοποιώντας μια σειρά από έργα για το σκοπό αυτό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε, ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου είναι ένα καινούργιο υπουργείο, το οποίο «γεννήθηκε» μέσα σε μία πολύ μεγάλη κρίση στις αρχές του 2020 με την υβριδική απειλή που δέχτηκε ο Έβρος, τα σύνορα της χώρας μας αλλά και τα σύνορα της Ευρώπης, όταν κατέστη απολύτως σαφές, ότι έπρεπε η χώρα να προχωρήσει γρήγορα στην υλοποίηση μιας τελείως διαφορετικής πολιτικής ως προς τα θέματα διαχείρισης της μετανάστευσης και του ασύλου.

«Από τότε έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα και θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη του υπουργείου για τη μεγάλη προσπάθεια την οποία έχουν καταβάλει. Η χώρα, όπως γνωρίζετε, υλοποιεί μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική. Τα ζητήματα φύλαξης και προστασίας των συνόρων δεν είναι ζητήματα άμεσης αρμοδιότητας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, όμως το Υπουργείο συμμετέχει σε όλες τις διυπουργικές πρωτοβουλίες προκειμένου να περιορίσουμε στο ελάχιστο την παράνομη μετανάστευση», ανέφερε ο κύριος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι στον τομέα αυτόν τα δείγματα γραφής τα οποία έχει δώσει η κυβέρνηση είναι θετικά.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκος Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως έγινε συζήτηση για την κατάσταση στο πεδίο, σε επίπεδο ροών, σε επίπεδο κατάστασης στις δομές της χώρας, σε επίπεδο επόμενων βημάτων που πρέπει να γίνουν.

«Προσδιορίσαμε τις προτεραιότητες, όπως τις έχουμε αποσαφηνίσει για λογαριασμό του υπουργείου, συζητήσαμε για τα προβλήματα αυτά που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση, αυτά που θα βρούμε μπροστά μας στο μέλλον. Και, βέβαια, δεχθήκαμε τις κατευθύνσεις και τις οδηγίες του σχετικά με τις επόμενες ενέργειες σε όλο το πεδίο της ευθύνης του Υπουργείου Μετανάστευσης. Καλούμαστε να συνεχίσουμε στη γραμμή που θέσαμε όσον αφορά την αποθάρρυνση και καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, αλλά και την καλύτερη οργάνωση και διαχείριση της νόμιμης μετανάστευσης, η οποία, όπως γνωρίζετε, θα προσπορίσει και ωφέλειες που η ελληνική οικονομία χρειάζεται. Είναι άκρως απαραίτητες, θα έλεγα, στην ελληνική οικονομία, ιδίως όσον αφορά στην τόνωση της απασχόλησης. Συζητήσαμε για τις χρηματοδοτικές δυνατότητες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ευρωπαϊκή προοπτική και τα υπόλοιπα προβλήματα, ιδίως στην καθημερινότητα της διαχείρισης του μεταναστευτικού», είπε ο κύριος Παναγιωτόπουλος.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη