Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2024

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απαλού “Ο Φάρος” συνεχίζει ακάθεκτος την πολιτιστική του δράση.

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση γεμάτη πολιτισμό προχώρησε ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Απαλού Αλεξανδρούπολης “Ο Φάρος”

Παρά τον υποχρεωτικό εγκλεισμό και την απομάκρυνση από τα πολιτιστικά δρώμενα για την αποφυγή μετάδοσης και εξάπλωσης του κορονοιού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απαλού «Ο Φάρος» συνεχίζει την πολιτιστική του δράση.
Στα πλαίσια της επετείου της απελευθέρωσης της Θράκης και των 40ών γενεθλίων του « ο Φάρος» ενισχύει την ήδη πλούσια παραδοσιακή τοπική δισκογραφία με την έκδοση και κυκλοφορία του cd «40 χρόνια» που περιλαμβάνει ανέκδοτα τραγούδια της περιοχής μας.
Από σήμερα το cd είναι στη διάθεσή σας!

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σύλλογο για να αποκτήσετε το cd χρησιμοποιώντας ένα από τους παρακάτω τρόπους :

Τηλ. : 6978481239 (Πρόεδρος)
Τηλ. : 6978488237 (Γραμματέας)
Φαξ : 2551045339
e-mail : [email protected]
https://www.facebook.com/farosapalou?fref=ts

O Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Φάρος» ιδρύθηκε το 1980 στον Απαλό Αλεξανδρούπολης. Οι πρώτοι κάτοικοι του Απαλού αντλούν την καταγωγή τους από τα χωριά της Ανατολικής Θράκης ( χωριά των Σαράντα Εκκλησιών, περίχωρα Αδριανούπολης, Μακρά Γέφυρα, μεγάλο Ζαλούφι, Κεσσάνη κτλ.) Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών σωματείων (ΠΟΣΘ) και της Ενωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (ΕΠΟΦΕ).Σκοπός του συλλόγου είναι η μελέτη, καταγραφή, διατήρηση και συνέχιση της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Αναβιώνει παραδοσιακά έθιμα, οργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις και μουσικά δρώμενα, επιμορφωτικές και ψυχαγωγικές εκδρομές, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, εκθέσεις ζωγραφικής. Κορυφαία εκδήλωση του είναι το Πανηγύρι ανήμερα του δεκαπενταύγουστου. Με τα χορευτικά του τμήματα (τρία παιδικά, ένα εφηβικό, ενηλίκων αρχαρίων, ενηλίκων παραστάσεων), συμμετέχει σε παραστάσεις, φεστιβάλ, δρώμενα και σε πολλές άλλες εκδηλώσεις. Στο βεστιάριο του Συλλόγου υπάρχουν περίπου 150 φορεσιές αντιπροσωπευτικές όλων σχεδόν των πληθυσμιακών ομάδων του Έβρου. Στο αρχείο του Συλλόγου μπορεί κανείς να βρει καταγραφές – συνεντεύξεις από τους πρώτους κατοίκους του Απαλού με ιστορικά στοιχειά, ήθη και έθιμα.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη