Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2024

Ο συγγραφέας του Σασμού παρουσιάζει το νέο του κοινωνικό μυθιστόρημα “Κατά Ιωάννη” στην Αλεξανδρούπολη!

Ο δημοφιλής συγγραφέας Σπύρος Πετρουλάκης θα βρίσκεταιτοΣάββατο4Ιουνίου, στις19:30, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης «Καπνομάγαζο» (Αίνου 46) για να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο Κατά Ιωάννη, να συνομιλήσει με τους αναγνώστες του και να υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Μαζί του θα είναι η Αλεξάνδρα Γκουλιάμα, Φιλόλογος, Διδάκτορας ΔΠΘ, Ειδική σύμβουλος παιδείας ΑΜΘ, και η Φωτεινή Σωπασή – Ρωμανίδου, Ιατρός Μικροβιολόγος–Βιοπαθολόγος. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα αναγνώσει ο Κωνσταντίνος Παπαγιάννης, καθηγητής αγγλικής γλώσσας.

Η εκδήλωση διεξάγεται σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Βαταμίδη και τον Σύλλογο Κρητών Ν. Έβρου «Ο Μίνωας».

Πληροφορίες για το νέο βιβλίο του συγγραφέα:

Χανιά, σήμερα:

Στην Ιερά Μονή της Παναγιάς Ακρωτηριανής, ο συντηρητής έργων τέ­χνης Σταύρος Βεγράκης ανακαλύπτει μια αριστουργηματική και συνά­μα «βλάσφημη» εικόνα, που κανείς δεν θα περίμενε να βρίσκεται σ’ ένα μοναστήρι. Ποιος είναι, άραγε, ο άγνωστος δημιουργός της, του οποίου την τέχνη χαρακτηρίζει ένας γνήσιος και απαράμιλλος ρεαλισμός, και κυρίως πώς έφτασε να ακολουθήσει μια τόσο τολμηρή τεχνική στις αγιογραφίες του;

Σε ένα ταξίδι του στη Σμύρνη ο Βεγράκης θα βρει την άκρη της ιστορίας σε ένα εντελώς απρόσμενο μέρος. Επιστρέφοντας στα Χανιά, θα του αποκαλυφθεί μια τραγική ιστορία, βαθιά θαμμένη στη μνήμη της πόλης.

Χανιά, 1900-1922:

Μια μάνα ψαλιδίζει με άκαρδο πείσμα τις φτερούγες που πάνε να φυ­τρώσουν στις πλάτες του παιδιού της. Ξεφεύγοντας για λίγο από το υγρό υπόγειο, τη φυλακή του, ο Ιωάννης, ένας «ατελής» άνθρωπος, πασχίζει να φτάσει στην τελειότητα. Ο νεαρός ζωγράφος τολμά το αδιανόητο, αδιαφορώντας για το τίμημα. Βλασφημία ή ωδή στον έρω­τα είναι η δημιουργία του; Ποιος, όμως, μπορεί να κρίνει την τέχνη που πηγάζει από την αλήθεια της ψυχής;

Στη δίνη της ανασφάλειας και των τραγικών ιστορικών γεγονότων, δύο νέα παιδιά δεν διστάζουν να ερωτευτούν μέχρις εσχάτων. Έναν αιώνα μετά, η αγάπη, η ανθρώπινη αναλγησία και το φοβερό τέλος είναι αδύνατο να ξεχαστούν…

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email