Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Ο Τοψίδης και οι συνεργάτες τους σήκωσαν μανίκια, έκατσαν στις θέσεις τους και ξεκινούν το έργο τους στην περιφέρεια ΑΜΘ

Δηλώνει έτοιμος για δράση και για όλες τις προκλήσεις που έχει μπροστά του. Ο χρόνος άλλαξε και η αλλαγή αυτή προσδοκά να κάνει την περιφέρεια ΑΜΘ πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις, μέσα από τον τρόπο που σκοπεύει να διοικήσει. Και επίσημα, η περιφέρεια πέρασε στα χέρια του και τώρα μαζί με τους 21 συνεργάτες του, ο Χριστόδουλος Τοψίδης αναλαμβάνει να υλοποιήσει όλα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά βάζοντας τον πήχη πολύ ψηλά με τις προσδοκίες των πολιτών να είναι ιδιαιτέρως αυξημένες.

Οι χωρικοί, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες και οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι σε κάθε περιφερειακή ενότητα μετρούν λίγες ώρες από την ανάληψη των καθηκόντων τους με τους περισσότερους να βρίσκονται ήδη στο πόστο τους, καθώς το προηγούμενο διάστημα φρόντισαν να ενημερωθούν κατάλληλα και να προετοιμαστούν γνωρίζοντας, τι παραλαμβάνουν και τι πρέπει να διαχειριστούν ειδικά τους πρώτους κρίσιμους μήνες, ώστε να μην χαθεί χρόνος που χαρακτηρίζεται πολύτιμος.

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, που ανακοίνωσε το σχήμα της διοίκησης του αμέσως μετά την ορκωμοσία του, μιλά συνεχώς με τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν ευθύνες και ρόλους, για να συντονίσουν από κοινού τις πρώτες ενέργειες, με στόχο να τρέξουν όλα όσα βρίσκονται σε εξέλιξη και να σχεδιάσουν τα πρώτα βήματα, που θα δώσουν σε σύντομο διάστημα το στίγμα της στρατηγικής που θα ακολουθήσουν και θα παρουσιάσουν στους πολίτες τα πρώτα δείγματα της διαφοροποίησης σε πεδία και τομείς που είναι εξαιρετικά βασικοί για την ανάπτυξη της περιφέρειας.

Όλοι όσοι κλήθηκαν να συμμετάσχουν στην εκκίνηση, ξέρουν πολύ καλά, πως τους περιμένει πολύ δουλειά, άλλωστε κριτήριο για την επιλογή τους αποτέλεσε και το γεγονός της αποφασιστικότητας, εργατικότητας και ευελιξίας που θα πρέπει να επιδείξουν, χωρίς καθυστερήσεις και λάθη με γενναίες αποφάσεις που πρέπει να πάρουν. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι, που ορίστηκαν με ευθύνες και καθήκοντα, σήκωσαν μανίκια και κάνουν συσκέψεις με τους συνεργάτες τους, συνεχώς για να ρυθμίσουν τον τρόπο που θα κινηθούν τις πρώτες μέρες.

Για τους περιφερειακούς συμβούλους που επενεξελέγησαν τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα, διότι έχουν την συνέχεια των καταστάσεων και των γεγονότων, άρα μπορούν να κινηθούν και πιο γρήγορα. Για τους περιφερειακούς συμβούλους που κάνουν εμφάνιση για πρώτη φορά στον β’ βαθμό αυτοδιοίκησης και μάλιστα αναλαμβάνουν και ρόλο, προφανώς η συνθήκη αυτή έχει άλλο βαθμό δυσκολίας, είναι πρωτόγνωρη και θέλει προσοχή. Πληροφορίες μάλιστα λένε, πως κάποιοι απ’ αυτούς διαβάζουν αρκετά, ώστε να ξέρουν τον τροπο λειτουργίας σε κάποια θέματα, για να αποφύγουν τυχόν αστοχίες που σε πρώτη φάση κανείς δεν επιθυμεί τέτοιο ξεκίνημα.

Με όρεξη, διάθεση, σχεδιασμό και συνεννόηση, παλιοί και νέοι ρίχνονται στην μάχη για μια καλύτερη, όπως λένε περιφέρεια, αξιοποιώντας κάθε αναπτυξιακή ευκαιρία και διεκδικώντας κονδύλια και προγράμματα. Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τον κύριο Τοψίδη, όλοι όσοι “επωμίστηκαν” κάποιο ρόλο, θα λογοδοτούν για τις κινήσεις και τις αποφάσεις τους, θα αξιολογουνται για τις επιδόσεις τους και ανάλογα θα συνεχίζουν ή όχι στο σχήμα, γιατί σημασία έχει, όπως λέει ο νέος περιφερειάρχης, πάνω απ’  όλα να μην προδοθεί η εμπιστοσύνη, που έδειξαν οι πολίτες της ΑΜΘ στην παράταξη του για να κάτσει στο “τιμόνι” της περιφέρειας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη