Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης στην παρουσίαση του επετειακού λευκώματος για τον σιδηρόδρομο και το λιμάνι του Ελ. Τσινταράκη (photo)

4 μήνες από την τελευταία του επίσκεψη, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης βρέθηκε και πάλι στην Αλεξανδρούπολη. Αφορμή αυτή την φορά στάθηκε η παρουσίαση του επετειακού λευκώματος 2022: “150 χρόνια από την λειτουργία του σιδηροδρόμου και του λιμένος στην Αλεξανδρούπολη” του συγγραφέα Ελευθέριου Τσινταράκη, μία εκδήλωση που διοργάνωσε η Λέσχη Αλεξανδρουπολιτών και συντόνισε ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε, πως η επίσκεψη του κυρίου Πλακιωτάκη γίνεται λίγες μέρες μετά και την ανακοίνωση που έκανε για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης λέγοντας, πως η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών και η ανακήρυξη του προτιμητέου επενδυτή για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα γίνει μέσα στον Ιούλιο, ενώ μέχρι τα τέλη του έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση στον νέο ανάδοχο, απαντώντας σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης σχετικά με την πορεία του διαγωνισμού για τον λιμένα στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Ο υπουργός αφού εξήρε το έργο και την προσφορά της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών, στάθηκε στην σημαντική καταγραφή της ιστορίας που αποτυπώνεται μέσα στο λεύκωμα με στοιχεία, γεγονότα και με όλες τις κομβικές “διαδρομές” που αφορούν στην περιοχή και αναφέρθηκε στο μέλλον αυτού του τόπου, ξεδιπλώνοντας τον κυβερνητικό σχεδιασμό βάζοντας την πρωτεύουσα του νομού Έβρου, σε ρόλο πρωταγωνιστή και ρυθμιστή των ευρωπαϊκών και διεθνών εξελίξεων.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη