Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

«Πάρε το ελικόπτερο σου και έλα!» Αυτό θα λένε σε λίγο καιρό στην Σαμοθράκη! Έργα αναβάθμισης στο υφιστάμενο ελικοδρόμιο…

Ένα όνειρο ετών φαίνεται πως θα πάρει σάρκα και οστά… Ένα όνειρο που πρώτος γι’  αυτό είχε μιλήσει ο αείμνηστος Γιώργος Χανός, θεωρώντας πως η υλοποίηση του θα αναβάθμιζε το νησί και θα προσέφερε στους κατοίκους του ασφάλεια και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Μέσα στα χρόνια αυτά έγιναν πολλές προσπάθειες, ώστε να πειστούν οι αρμόδιοι, πως η λειτουργία ελικοδρομίου στην Σαμοθράκη είναι ένα αίτημα δίκαιο και άκρως απαραίτητο για τους νησιώτες, οι οποίοι θα αγωνιούν λιγότερο, ξέροντας, πως σε περίπτωση ανάγκης, η προσγείωση και απογείωση ελικοπτέρου είναι μια συνθήκη εφικτή.

Εντατικές διαδικασίες για την πραγμάτωση αυτού του στόχου ξεκινήσαν επί θητείας Γαλατούμου και ήρθαν να επισφραγιστούν επί θητείας Βίτσα. Με δελτίο τύπου η δημοτική αρχή ενημερώνει, πως σε συνεργασία με την περιφέρεια ΑΜΘ, την σημαντική συμβολή του αερολιμενάρχη Αλεξανδρούπολης και την στήριξη των βουλευτών του νομού, ο αρμόδιος υπουργός έδωσε το πράσινο φως πριν από λίγες μέρες, χρηματοδοτώντας τις αναγκαίες εργασίες επισκευής και συντήρησης που πρέπει να γίνουν, ώστε να είναι επιχειρησιακά έτοιμο και λειτουργικό, με 800.000 ευρώ.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του ελικοδρομίου, θα θωρακίσει το νησί από γεγονότ, που πραγματικά θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί και να μην έχουν μοιραία κατάληξη. Πρόσφατο παράδειγμα, σωτήριας επέμβασης ήταν το περιστατικό που συνέβη τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας εκτέλεσε με επιτυχία αποστολή αεροδιακομιδής ασθενούς από την Σαμοθράκη στην Αλεξανδρούπολη κάτω από εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες καθώς στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 9 μποφόρ.

Περισσότερες πληροφορίες στο δελτίο τύπου για τις λεπτομέρειες του έργου σε σχέση με τον χρόνο υλοποίησης του δεν δίνονται, πέρα από την γνωστοποίηση του… Ας ελπίσουμε, ότι οι εργασίες θα δρομολογηθούν το συντομότερο δυνατό, μιας και το συγκεκριμένο έργο έχει ανακοινωθεί και άλλες φορές κατά το παρελθόν, από τα στόματα των ιθυνόντων και ας ελπίσουμε επίσης, ότι αυτή την φορά τα βήματα θα γίνουν σωστά και δεν θα μετατραπεί σε λίγο χρονικό διάστημα από την αναβάθμιση του και πάλι σε ξέφραγο αμπέλι… με τα κατσίκια να μπαίνουν και να βγαίνουν, ρημάζοντάς τα όλα. Η δημοτική αρχή θα πρέπει να μεριμνήσει ανάλογα και να τρέξει το έργο αλλά και να το προστατεύσει.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μετά την κοινοποίηση του σχετικού δελτίου τύπου από το δήμο, η αντιπολίτευση, όπως ήταν αναμενόμενο, έσπευσε να κάνει και αυτή μια ανάρτηση, όχι για να συγχαρεί την δημοτική αρχή αλλά για να πληροφορήσει: «ότι παρακολουθούμε τις προσπάθειες που καταβάλαμε σε όλους τους τομείς τα προηγούμενα χρόνια να αποδίδουν καρπούς»… και κυρίως να υπενθυμίσει από πότε άρχισαν οι πιέσεις και οι κινήσεις σε φορείς και υπουργούς και με ποιανού ενέργειες ξεμπλόκαρε το έργο αυτό, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο συνέχεια στην «λογική» ποιανού είναι το έργο αυτό…

Μία «λογική» όμως, που δεν βοηθάει σε τίποτα και κανέναν, παρά μόνο να δυναμιτίζει το κλίμα και να πυροδοτεί καταστάσεις που δεν αφήνουν το νησί να «κοιτάξει» μπροστά… Σε κάθε δήμο εξυπακούεται, ότι υπάρχει μια συνέχεια. Κάποιος ξεκινάει κάτι, κάποιος το συνεχίζει και κάποιος το ολοκληρώνει… Το ζητούμενο είναι να γίνονται τα έργα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και αυτή στο τέλος να κρίνει ποιος τα έκανε σωστά και ποιος όχι…

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email