Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Πέντε προτάσεις βιβλίων για τις καλοκαιρινές σας διακοπές από τα Βιβλιοπωλεία Δημητριάδη

Το καλοκαίρι και η χαλάρωση είναι συνδεδεμένα με το διάβασμα ενός βιβλίου. Τα Βιβλιοχαρτοπωλεία Δημητριάδη και το www.paperpoint.gr σας προτείνουν βιβλία από την ελληνική και ξένη λογοτεχνία που θα σας μείνουν αξέχαστα! Εσύ ποιο θα επιλέξεις;

Βιβλίο –  Νήσος Θέρος
Συγγραφέας –  Θοδωρής Παπαθεοδώρου
ΕκδότηςΨυχογιός

Η νήσος Θέρος βρίσκεται σε κάποιο ελληνικό πέλαγος με μια Χώρα πιο λευκή κι από νεκροταφείο Εσκιμώων .Μια μαύρη γάτα που περιπολεί στ΄ασβεστωμένα σοκάκια. Μια άδεια εκκλησία κι ένα φισκαρισμένο μπορντέλο. Μια καραβιά εξαφανισμένοι τουρίστες. Ένας σταυρός βυθισμένος στον πάτο του λιμανιού. Τρείς γαβάθες θανατερό τζατζίκι. Μια κλεμμένη σωβρακοφανέλα αγροφυλακής. Ένα δοχείο νυκτός γεμάτο παθιασμένα δάκρυα. Ένας απελπισμένος έρωτας. Μια διαολεμένη ναυτική βεντέτα. Ti φάση αυτό το μέρος;

Αυτό και άλλα ερωτήματα απαντώνται στο νέο μυθιστόρημα  του Θοδωρή Παπαθεοδώρου με κωμικό στυλ και αξέχαστες σκηνές που αντικατοπτρίζουν τη μέση ελληνική πραγματικότητα

Βιβλίο –  Γράμμα στον θεραπευτή μου
Συγγραφέας –  Δέσποινα Τσιγαρά
Εκδότης –  Εκδόσεις Πηγή

Η Δέσποινα Τσιγαρά σε αυτό το πρώτο βιβλίο της μέσα από την ιστορία κακοποίησης της Μαριάννας μας δείχνει πως η ψυχοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει μια ψυχή που για χρόνια βρίσκεται στο σκοτάδι να βγει στο φώς.

Ένας σύντομος γάμος που λαμβάνει τέλος με βίαιο τρόπο. Ένα παιδί το οποίο αντιμετωπίζεται ως ανάμνηση από το τραυματικό παρελθόν και εγκαταλείπεται στην οικογένεια του πατέρα του. Μια οικογένεια κακοποιητική και ένας πατέρας βάναυσος αληθινό ανθρωπόμορφο κτήνος. Μια μητέρα που επιστρέφει για να σώσει την κόρη της, στην ψυχή της οποίας οι πληγές από τις εμπειρίες της μοιάζουν αγιάτρευτες. Λίγο πριν κλείσει τα σαράντα η Μαριάννα χτυπημένη από την κατάθλιψη φτάνει στο ιατρείο του ψυχοθεραπευτή Νικολάου , κάθεται στην αναπαυτική του καρέκλα και θυμάται όλα όσα την τσάκισαν. Ένα πολύτιμο μυθιστόρημα αυτογνωσίας για την αξία και την αρωγή της ψυχοθεραπείας.

Βιβλίο –  Ίδια η μάνα σου έγινες
Συγγραφέας –  Κατερίνα Μανανεδάκη
Εκδότης – Ψυχογιός

Με το αστείρευτο χιούμορ και τη χαλαρή διάθεση το βιβλίο αυτό θα σας διασκεδάσει και όσο και να μη θες διαπιστώνεις ότι ο τίτλος είναι ρεαλιστικός. Πόσα έχει να ανακαλύψει μια νέα και  ταλαντούχα εργαζόμενη επιτυχημένη μάνα μόλις μείνει άνεργη λόγω κρίσης και μένει απλώς νοικοκυρά; Τότε θα κληθεί να έρθει αντιμέτωπη με τον αγώνα του καθημερινού νοικοκυριού θα νιώσει ,να ζητάει επιβεβαίωση για τα όσα μέχρι σήμερα θεωρούσε δεδομένα ,θα δει τη ζωή στην οικογένεια να αλλάζει. Για όλες όσες θυμήθηκαν τα λόγια της μάνας τους, έστω και αργά, η Κατερίνα Μανανεδάκη τολμά να αναλύσει ένα θέμα δύσκολο τη σχέση μάνας και κόρης .

Βιβλίο –  Ο οίκος της γης και του αίματος
Συγγραφέας –  Sarah J. Maas
Εκδότης –  Διόπτρα

Ένα βιβλίο ιδανικό για τους λάτρεις της φαντασίας

Η Μπράις  Κουινλαν ήταν η ψυχή της Κρεσεντ Σίτι, διασκεδάζει όλη νύχτα στα κλαμπ μαζί με ένα πλήθος από ξωτικά, φαύνους και μεταλλαγμένους. Και ξαφνικά ένας δαίμονας σκότωσε τους καλύτερους φίλους της, αφήνοντας τη μόνη σε έναν κόσμο εχθρικό. Δύο χρόνια αργότερα , ο καταδικασμένος δολοφόνος είναι πίσω από τα σίδερα , αλλά οι φόνοι ξεκινούν πάλι. Οι αρχηγοί της πόλης διατάζουν την Μπράις να βοηθήσει στην έρευνα. Στέλνουν έναν έκπτωτο άγγελο , τον Χαντ Αθαλάρ , να βεβαιωθεί ότι θα το κάνει .Καθώς η Μπράις προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια και να αντισταθεί στην έλξη που νιώθει για τον βλοσυρό άγγελο που έχει γίνει η σκιά της, καταλήγει να ακολουθήσει ένα μονοπάτι που θα οδηγήσει στο δικό της σκοτεινό παρελθόν.

Βιβλίο –  Ο Σκάνταρ και ο κλέφτης του μονόκερου
Συγγραφέας –  Steadman A.F
Εκδότης  –  Ίκαρος

Τέλος ένα βιβλίο περιπέτειας και φαντασίας για τους μικρότερους φίλους μας  

Το μόνο που ήθελε στη ζωή του ο Σκάνταρ Σμιθ ήταν να γίνει αναβάτης μονόκερου. Να γίνει ένας από τους λίγους και εκλεκτούς που έχουν την τύχη να εκκολάψουν μονόκερο και να δεθούν μαζί του για πάντα ονειρευόταν να εκπαιδευτούν μαζί να δοξαστούν στους αγώνες. Να γίνει ήρωας.

Αλλά ενώ το όνειρο του Σκάνταρ μοιάζει να γίνεται πραγματικότητα όλα παίρνουν μια απίστευτα επικίνδυνη τροπή. Ένας  εχθρός , μυστηριώδης και απρόβλεπτος , έχει κλέψει τον πιο ισχυρό μονόκερο του Νησιού. Και καθώς η απειλή ολοένα μεγαλώνει ο Σκάνταρ ανακαλύπτει ένα μυστικό ικανό να διαλύσει τον κόσμο του για πάντα.

Απρόσμενοι ήρωες, στοιχειακή μαγεία , εναέριες μάχες, αρχαία μυστικά, συναρπαστικοί αγώνες και άγριοι μονόκεροι.

Ετοιμαστείτε για τη νέα επική σειρά περιπέτειας που ξεκινά και θα σας απογειώσει.  

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email