Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Πέτσας: Ανοίγουν αύριο οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών – Τι θα ισχύει για τα ρεβεγιόν

Την επανεκκίνηση των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών από αύριο, Τρίτη, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι «τα φαινόμενα “μαύρης εργασίας” είναι δυστυχώς εκτεταμένα».

Για αυτό, όπως είπε, είναι προτιμότερο να λειτουργούν με κανόνες και υγειονομικά πρωτοκόλλα παρά ανεξέλεγκτα κατ’ οίκον.

Νωρίτερα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε προαναγγείλει ότι θα γίνονταν ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το ζήτημα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι το επιχείρημα για το άνοιγμα του εν λόγω κλάδου είναι ότι σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται χρήση των υπηρεσιών αυτών σε σπίτια με παράνομο τρόπο.

Παράλληλα, αναφερόμενος στους προβληματισμούς των εμπόρων, εξήγησε ότι το λιανεμπόριο δεν άνοιξε γιατί ο σχετικός αλγόριθμος έδειξε ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε 1.000 νεκρούς την ημέρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι κατά το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση περισσότερων από 9 ατόμων σε κάθε σπίτι, τα οποία θα προέρχονται από δύο οικογένειες.

Πηγή: Καθημερινή

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email