Το ραντεβού έγινε…Τώρα, το τι θα επακολουθήσει και τι κατάληξη θα έχει η υπόθεση, κανείς δεν ξέρει…Ο λόγος για την σχολή Νοσηλευτικής του Διδυμοτείχου και για την πολυαναμενόμενη συνάντηση των μελών της επιτροπής αγώνα με τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη. Το ραντεβού είχε προγραμματιστεί με την παρέμβαση των βουλευτών του Έβρου, πριν αλλάξει η χρονιά, σε μια προσπάθεια να πειστεί ο υπουργός και συνολικά η κυβέρνηση, προκειμένου να μην προχωρήσουν στο κλείσιμο της σχολής και την μεταφορά της στην Αλεξανδρούπολη, όπως επιθυμεί το ΔΠΘ.
Ο κύριος Πιερρακάκης αξίζει να τονιστεί, ότι από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα αυτό, ώστε να δει από κοντά την επιτροπή και να συζητήσουν τα ενδεχόμενα και τα σενάρια που αφορούν στην ενδυνάμωση του ΔΠΘ και την μετατροπή του στο 3ο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας.
Στην επιτροπή που μετέβη στην Αθήνα συμμετείχαν ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο καθηγητής της σχολής, Κωνσταντίνος Βαφειάδης, ο διοικητής του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Χρήστος Καπετανίδης, και ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου, Δαμασκηνός. Η κάθε πλευρά ξεδίπλωσε τα επιχειρήματά της και προσπάθησε σε λογική βάση να δώσει στον υπουργό να καταλάβει τι σημαίνει η σχολή για την περιοχή και τι αγώνες έχουν γίνει αυτά τα 17 χρόνια για την παραμονή και λειτουργία της στο ακριτικό Διδυμότειχο, παρουσιάζοντας φυσικά και τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο πέρασμα των ετών και εστιάζοντας στο τι πρέπει να γίνει, ώστε η σχολή αυτή να μην κλείσει αλλά αντιθέτως να ενδυναμωθεί και να ενισχυθεί. Υπό ποιο πανεπιστήμιο δεν το έβαλαν, ως κυρίαρχο ζήτημα, προφανώς και το ΔΠΘ είναι η ιδανική λύση, αλλά και η παραμονή της σχολής στους κόλπους του ΔΙΠΑΕ δεν θα αποτελούσε πρόβλημα.
Τα μέλη της επιτροπής θέλησαν καταστήσουν σαφές στον κύριο Πιερρακάκη, πως είναι θέμα καθαρά πολιτικής βούλησης, υπάρχουν τρόποι να διευθετηθούν τα ζητήματα που ταλανίζουν το ίδρυμα, άλλωστε τα τελευταία 2 χρόνια με κάποιες σοβαρές κινήσεις που έγιναν, η σχολή μπήκε σε ένα ρυθμό κανονικότητας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί και καλύτερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα στην συνάντηση ήταν ιδιαίτερα φιλικό, χωρίς εντάσεις, ο υπουργός τους άκουσε όλους με πολύ προσοχή, θεωρώντας πως τον προβλημάτισαν και κατανοώντας, πως δεν έχει παρθεί κάποια ειλημμένη απόφαση, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ακόμη ανοιχτά. Τα μέλη αποχώρησαν με την ελπίδα και την αισιοδοξία, ότι η κυβέρνηση θα τους ακούσει, πως δεν θα σταθεί κριτήριο το «κάτι σας δίνουμε και κάτι σας παίρνουμε» στο όνομα της σχολής ψυχολογίας και πως τελικά η σχολή δεν θα χαθεί και θα εξακολουθεί να δίνει κίνητρο για την ανάπτυξη της περιοχής.