Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Πήραν την καθαριότητα «επάνω τους» τα μέλη του συλλόγου της Μάκρης – Σακούλες απορριμμάτων έδωσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης (photo)

Τον «γυάλισαν» τον οικισμό της Μάκρης τα μέλη του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου καθώς μικροί και μεγάλοι πήραν την καθαριότητα στα χέρια τους και διασκεδάζοντας κατάφεραν να αλλάξουν σημαντικά την εικόνα.

Όπως ανάφεραν και σε ανάρτησή τους με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πρόκειται για μία εθελοντική κίνηση που βρήκε μεγάλη ανταπόκριση και από τα παιδιά στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για τον σεβασμό προς τον χώρο που ζούνε και παίζουνε.

Κάτοικοι έβαλαν τον κόπο τους και τα μηχανήματά τους προκειμένου να εξωραΐσουν τον οικισμό που σε πολλά σημεία είχε μετατραπεί σε ζούγκλα.

Η προσπάθεια όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν έφερε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με την συμβολή του Δήμου Αλεξανδρούπολης να περιορίζεται στην διάθεση σακουλών απορριμμάτων προκειμένου να μαζεύουν τα κλαδιά του και τα χόρτα του «αμαζονίου».

Τα μέλη του Συλλόγου και κάτοικοι του οικισμού της Μάκρης  αποφάσισαν να μην περιμένουν να περάσει το καλοκαίρι και ανέλαβαν δράση, αφού όπως αναφέρουν, το αίτημα τους προς τον Δήμο Αλεξανδρούπολης που έγινε τον Μάιο, δεν βρήκε ανταπόκριση, παρά το γεγονός ότι που πρόκειται για τον πιο παραθαλλάσιο οικισμό του Δήμου.

Η ανάρτηση του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Μάκρης:  

«Είναι υπέροχο να μαθαίνεις τα παιδιά να σέβονται τον χώρο που παίζουν…να ευχαριστήσουμε πολύ την τοπική αυτοδιοίκηση για τις σακούλες απορριμμάτων που μας έδωσε μιας και από τον Μάϊο που έχει γίνει γραπτό αίτημα για την καθαριότητα του χώρου δεν ήταν εφικτό να γίνει!!! Με πολύ κέφι και μεράκι λοιπόν έγινε η αρχή από μια ομάδα εθελοντικά!!!! Ευχαριστούμε πάρα πολύ όσους συνέβαλαν στο έργο αυτό που είναι ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ!!!»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email