Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας

Ένας σοφός άνθρωπος θα πρέπει να θεωρεί ότι η υγεία είναι το σπουδαιότερο της ανθρώπινης ευλογίας¨. Ιπποκράτης (460 π.Χ. – 377 π.Χ.)

Η φυσική θεραπεία, που είναι γνωστή σε ορισμένες χώρες ως φυσικοθεραπεία, είχε τις απαρχές της στην εποχή των αρχαίων Ελλήνων. Κατάλαβαν ότι η ικανότητα να κινηθούν αποτελεί ζωτικό στοιχείο για την υγεία και την ευεξία και σήμερα η φυσικοθεραπεία αποτελεί ουσιαστικό μέρος των υπηρεσιών υγείας σε όλο τον κόσμο.

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2011 εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας. Με αυτό ως αφορμή ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών ενημερώνει για τον ρόλο της φυσικοθεραπείας στην αποκατάσταση της υγείας των Ελλήνων πολιτών.

Οι φυσικοθεραπευτές σπουδάζουν, εργάζονται και ειδικεύονται στην παθολογία της ανθρώπινης κίνησης και της φυσικής δραστηριότητας. Η κίνηση και η άσκηση είναι θεμελιώδεις παράμετροι για μια υγείες και ευτυχισμένη ζωή, ανεξάρτητα από την ηλικία.

Η Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας καθιερώθηκε το 1996 με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας (WCPT), μέλος της οποίας είναι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email