Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Παλαγία Αλεξανδρούπολης: Αγώνας για μια σχολική βιβλιοθήκη

Οι γονείς του δημοτικού σχολείου Παλαγίας στην Αλεξανδρούπολη πήραν την πρωτοβουλία και απευθύνθηκαν σε φορείς και ευαγή ιδρύματα της χώρας ζητώντας να τους ενισχύσουν με ποικιλία βιβλίων.

Όνειρο τους είναι να δημιουργήσουν στην σάλα του σχολείου μια τεράστια βιβλιοθήκη η οποία θα περιλαμβάνει τίτλους βιβλίων προς εξυπηρέτηση των 100 μαθητών που σπουδάζουν σε αυτό. Στα χρόνια που λειτουργεί το σχολείο ένα ράφι με λιγοστά βιβλία μερίμνη του κάθε δάσκαλου υπήρχε σε κάθε τάξη.

Το Επιμελητήριο Έβρου ανέλαβε από την πλευρά του να δημοσιοποιήσει το κάλεσμα αυτό, συνδράμοντας στην προσπάθεια  και παραχωρώντας  χώρο στον 2ο όροφο του κτιρίου από από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 10:00 -14:00 όπου θα συγκεντρώνονται   βιβλία κάθε κατηγορίας, καινούργια η μεταχειρισμένα αλλά σε καλή κατάσταση .

Ήταν μια αυθόρμητη κίνηση για το καλό των παιδιών“,  δηλώνει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Δημοσθένης Κετίκογλου, ενθουσιασμένος από την ανέλπιστα   μεγάλη ανταπόκριση  των πολιτών .

«Αν και είναι εθισμένα στην οθόνη του υπολογιστή και του κινητού όπως επισημαίνει εμείς προσπαθούμε να τα απομακρύνουμε .Θέλουμε να εμφυτέψουμε στο μυαλό τους την εικόνα μιας μεγάλης βιβλιοθήκης με πολλούς τίτλους βιβλίων και ίσως κάτι μείνει απ’ όλα αυτά» καταλήγει.

Τώρα αυτό που χρειάζονται είναι μια τεράστια βιβλιοθήκη- έπιπλο,  η οποία όπως φαίνεται θα καλύψει πολλούς τοίχους της σάλας για να  χωρέσει τον μεγάλο αριθμό βιβλίων που συγκεντρώθηκαν

Σ αυτό ζητούν εκ νέου την συνδρομή φορέων και ιδιωτών ώστε να αφήσουν έναν πολύτιμο θησαυρό στο μικρό σχολείο της Παλαγίας,  λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Αλεξανδρούπολη.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη