Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Πανεργατικό συλλαλητήριο ενάντια στην αστυνομική βία

Συλλαλητήριο προκειμένου να καταδικάσουν την καταστολή και την βίας απέναντι στους μαθητές και τους εργαζόμενους» διοργανώνουν 5 σωματεία εργαζομένων της Αλεξανδρούπολης. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στις 18:30, μπροστά από το δημαρχείο Αλεξανδρούπολης και διοργανώνεται από 5 σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ. Διαβάστε το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που εξεδόθη:

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Καταγγέλλουμε την καταστολή και τις επιθέσεις των ΜΑΤ από την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιστράτευσε ΜΑΤ και Αστυνομία απέναντι στους μαθητές που αγωνίζονται για ασφαλή λειτουργία των σχολείων τους, με λιγότερους μαθητές ανά
τάξη, με προσλήψεις καθηγητών, καθαριστριών και άλλα μέτρα για την ασφάλεια της υγείας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στη τελευταία (Παρασκευή 9/10) κινητοποίηση των μαθητών, των παιδιών μας, στο Υπουργείο Παιδείας, οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν με δακρυγόνα και βομβίδες κρότου – λάμψης.

Την ίδια μέρα, χθες το απόγευμα, δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα σε εργαζόμενους που πήγαιναν να διαμαρτυρηθούν έξω από το Υπουργείο Προστασίας
του Πολίτη
για την επίθεση στους μαθητές.

Ως εδώ! Τέρμα στο όργιο καταστολής που εξαπολύει η κυβέρνηση απέναντι σε όσους αγωνίζονται, ακόμη και σε μικρά παιδιά, με σκοπό να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες που έχει για τις μεγάλες ελλείψεις στα σχολεία, την άρνησή της να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των παιδιών μας και όλων των εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την πολιτική της καταστολής και της βίας απέναντι στους μαθητές, στους εργαζόμενους, απέναντι τελικά σε όποιον διεκδικεί.

Δίνουμε ηχηρό μήνυμα αντίστασης με τα πανεργατικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα την Τρίτη 13 Οκτωβρίου. Στην Αλεξανδρούπολη στις 18:30 στο Δημαρχείο.

Κάνουμε σαφές στην κυβέρνηση αλλά και όσους προωθούν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική: η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ανέβουν οι αγωνιστικές διαθέσεις. Για να δυναμώσει ένας αγώνας μαζικός για την προστασία της υγείας του λαού & των δικαιωμάτων του.

Πληρώσαμε πολλά. Δεν θα πληρώσουμε ξανά!

Τώρα:

  • μέτρα υπεράσπισης της ζωής, της υγείας, του εισοδήματος λαού και εργαζομένων.
  • μέτρα προστασίας της υγείας και της μόρφωσης της νεολαίας.

Όλοι στο συλλαλητήριο Τρίτη 13 Οκτωβρίου στις 18:30 στο Δημαρχείο!

ΣΩΜΑΤΕΙΑ:

  • Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
  • Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων
  • Τουριστικών Επαγγελμάτων
  • Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών
  • Συνταξιούχων ΙΚΑ
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email