Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Πανσέληνος 16ης Απριλίου: Γιατί ονομάζεται «Ροζ Φεγγάρι»

Η πανσέληνος Απριλίου 2022 είναι γνωστή και ως «Ροζ Φεγγάρι» και θα τη δούμε στον νυχτερινό ουρανό το, Σάββατο 16 Απριλίου 2022. Γιατί, όμως, πήρε το όνομα «Ροζ Φεγγάρι» και ποια είναι τα άλλα ονόματα που έχουν αποδοθεί στην πανσέληνο του Απριλίου. 

Πανσέληνος Απριλίου 2022: Από πού πήρε την ονομασία «Ροζ Φεγγάρι»

Τα ονόματα της πανσελήνου που χρησιμοποιούνται από το The Old Farmer’s Almanac προέρχονται από διάφορα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των Ιθαγενών Αμερικανών, των Αποικιακών Αμερικανών και των Ευρωπαϊκών πηγών. 

Η πανσέληνος του Απριλίου αντιστοιχούσε συχνά με τις πρώιμες ανθοφορίες της άνοιξης ενός συγκεκριμένου αγριολούλουδου, ιθαγενούς της ανατολικής Βόρειας Αμερικής:  Phlox subulata —που κοινώς αποκαλείται έρπουσα φλοξ ή βρύα phlox—που ονομαζόταν επίσης «ροζ βρύα». Χάρη σε αυτόν τον εποχιακό συσχετισμό, αυτή η πανσέληνος ονομάστηκε «Ροζ» Φεγγάρι!

Πανσέληνος Απριλίου 2022: Ποιες οι άλλες ονομασίες

Στα ονόματα της Σελήνης του Απριλίου, οι αναφορές στην άνοιξη αφθονούν! Το Breaking Ice Moon (Algonquin) και το Moon When the Streams Are Again Navigable (Ντακότα) αναφέρονται στο λιώσιμο των πάγων και στην αυξημένη κινητικότητα της πρώιμης περιόδου της άνοιξης.

Άλλα ονόματα αναφέρονται στην επανεμφάνιση ορισμένων ζώων, όπως το Moon When the Ducks Come Back (Lakota), το Moon When the Geese Lay Eggs (Dakota) και το Frog Moon (Cree). Στο ίδιο μήκος κύματος, το Sucker Moon (Anishinaabe). 

Πηγή: athensvoice – Με πληροφορίες από almanac.com

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη