Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Παράσταση διαμαρτυρίας από τους εκπαιδευτικούς της Α’ ΕΛΜΕ Έβρου στις 14 Απριλίου Πανελλήνια Ημέρα Δράσης για τα σχολεία

Με αφορμή την Πανελλαδική ημέρα δράσης για τα σχολεία που έχει ορισθεί η 14η Απριλίου, η Α’ ΕΛΜΕ Έβρου διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο Δημαρχείο στη 13:30 με αιτήματα όπως: ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία και ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που δημιούργησε η όξυνε η πανδημία.

«Όλο αυτό το διάστημα, της πολύμηνης αναστολής λειτουργίας των σχολείων, της αμφίβολης -σε σχέση με τα εκπαιδευτικά της αποτελέσματα -τηλεκπαίδευσης, που αποκλείει ταυτόχρονα χιλιάδες μαθητές, μια σειρά νέα προβλήματα συσσωρεύονται. Δημιουργούνται και οξύνονται εκπαιδευτικά – μαθησιακά κενά. Πολλοί μαθητές, ειδικά των μικρότερων ηλικιών, πισωγυρίζουν από ήδη κατακτημένη γνώση. Χιλιάδες μαθητές ετοιμάζονται να δώσουν πανελλαδικές, έχοντας προετοιμαστεί μόνο πίσω από μια οθόνη. Μεγαλώνει το άγχος, ο φόβος και η ανασφάλεια στα παιδιά. Η πολύμηνη απουσία κοινωνικοποίησης, επαφής με φίλους και αγαπημένες δραστηριότητες αφήνει ισχυρά αποτυπώματα στα παιδιά μας. Οι επιστημονικές έρευνες και μελέτες, ακόμα και η ίδια η UNICEF, μιλούν για «χαμένη γενιά», σημειώνει σε ανακοίνωση της η Α’ ΕΛΜΕ Έβρου και διεκδικεί κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ να καταθέσουν από τώρα ολοκληρωμένο σχέδιο για τα σχολεία για την επόμενη σχολική χρονιά όπως:

Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη.

Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων και ΕΕΠ – ΕΒΠ σε Α/θμια και Β/θμια. Όχι στο προσοντολόγιο.

Κρατικό σχέδιο ανάπτυξης των σχολικών υποδομών, σχεδιασμός για ανέγερση νέων σχολικών μονάδων με βάση τις ανάγκες.

Αυξημένη κρατική χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών.

Αναπροσαρμογή των αναλυτικών προγραμμάτων και της σχολική ύλης.

Να λειτουργήσουν από την αρχή της χρονιάς τα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας και ΠΔΣ με προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email