Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Παράσταση διαμαρτυρίας για τους τίτλους κυριότητας αγροτεμαχίων ακτημόνων αγροτών του βορείου Έβρου

Παράσταση διαμαρτυρίας για τη στασιμότητα που διαπιστώνεται στο θέμα της χορήγησης τίτλων κυριότητας στους ακτήμονες αγρότες του βορείου Έβρου, στους οποίους είχαν διανεμηθεί αγροκτήματα της περιοχής στο διάστημα από το 1989 έως το 2006, θα πραγματοποιήσουν στις 7 Μαρτίου, στην Ορεστιάδα, οι αγροτικοί σύλλογοι Τριγώνου, Ορεστιάδας και Βύσσας, συντονισμένα με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα».

Πρόκειται για 1.100 αγροτεμάχια που είχαν διανεμηθεί σε 720 ακτήμονες αγρότες 17 χωριών του βορείου Έβρου, οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα να τα δηλώσουν στο Εθνικό Κτηματολόγιο λόγω μη κατοχής εγγράφων κυριότητας, καθώς παραμένει «παγωμένη» εδώ και χρόνια η διαδικασία κύρωσής τους.

Το θέμα είχε αναδείξει από το 2020 ο αγροτικός σύλλογος Τριγώνου, προκαλώντας την κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ, που είχε καταθέσει τον Οκτώβριο εκείνου του έτους και σχετική ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών.

Στην απάντηση των συναρμόδιων υπουργείων αναφέρονταν ότι ετοιμάζεται νομοθετική ρύθμιση για την οριστική επίλυση του ζητήματος. Σχεδόν 2,5 χρόνια μετά, όπως καταγγέλλουν οι αγροτικοί σύλλογοι του βορείου Έβρου, δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη και για τον λόγο αυτό ετοιμάζονται για την παράσταση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Τρίτη (07/03), στις 12 το μεσημέρι, μπροστά από τη ΔΑΟΚ Ορεστιάδας, ενώ, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας ο σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κώστας Ζαλουφλής, το ΚΚΕ θα επανακαταθέσει τις επόμενες ημέρες ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα.

ΠΗΓΗ: EΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email