Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Παράταση έναν ακόμη χρόνο πήρε το θέμα των κυρώσεων για τις καλύβες του Δέλτα του Έβρου

Παράταση έως τις 3 Νοεμβρίου του 2022 πήρε η είσπραξη και επιβολή κυρώσεων για αυθαίρετες κατασκευές στην περιοχή Δέλτα του Έβρου.

Αυτό έκανε γνωστό την Τρίτη μέσα από την σελίδα του στο facebook, ο βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Αινήσιο Δέλτα Πάρης Παπαδάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Δέλτα Τηλεόρασης τόνισε για το θέμα: “Δεν είναι να πανηγυρίζουμε, δεν κερδίσαμε το euro. Πληροφορηθήκαμε την εξέλιξη από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφού κανένας δεν μπήκε στον κόπο να μας ενημερώσει.

Το τι είμαστε εκεί στο Δέλτα του Έβρου το ξέρουν καλά ο Στρατός, οι Συνοριοφύλακες αλλά και ο Τούρκος. Είμαστε οι θεματοφύλακες της περιοχής και το δείξαμε τον περασμένο Μάρτη με όσα ζήσαμε που θα μας μείνουν ανεξίτηλα”.

Σε ερώτηση για το τι θα κάνουν αν τελικά αποφασιστεί η κατεδάφιση των καλυβών, ο κ. Παπαδάκης απάντησε:

“Αν αποφασιστεί η απομάκρυνση των καλυβών θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι θα πέσουν πρώτα τα κορμιά μας και μετά οι καλύβες. Φτωχοκαλυβάκια είναι με λαμαρίνες, δεν είναι υλικό το θέμα αλλά ουσιαστικό. Προστατεύουμε τα σύνορα μας. Αν απομακρυνθούνε γκριζάρει η περιοχή. Ήδη όταν υπήρξαν οι πρώτες καταδίκες, οι Τούρκοι άρχισαν να διαφημίζουν… βαρκάδες στο Δέλτα του Έβρου!”

Ακολούθως πρόσθεσε:

“Δεν ζητάμε χάρη για τίποτα. Θα περιμένουμε να ολοκληρωθεί η μελέτη και θα την σχολιάσουμε. Θέλουμε να αναδειχθεί η μοναδική πανίδα και χλωρίδα της περιοχής, να αναπτυχθεί τουριστικά ο υδροβιότοπος αλλά υπάρχουν ζωτικά προβλήματα. Δεν είναι δυνατόν να πάει σήμερα κανείς στο Δέλτα αφού δεν υπάρχει δρόμος για να προσεγγίσει ένα λεωφορείο…”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email