Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Παρά τα υψηλά καθημερινά κρούσματα, κανένα Δήμος της Π.Ε. Έβρου δεν λαμβάνει έκτακτη επιχορήγηση για τον κορωνοϊό

Παρά την καθημερινή παρουσία της Π.Ε. Έβρου στις υψηλές θέσεις των ημερησίων κρουσμάτων πανελλαδικά, κανένας Δήμος του Έβρου δεν περιλαμβάνεται στην λίστα των δήμων που θα λάβουν έκτακτη επιχορήγηση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Εσωτερικών. Διαβάστε παρακάτω την είδηση:

Εκδόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 22 Δεκεμβρίου Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών (αριθμ. 90344/22.12.2020) για την «έκτακτη επιχορήγηση» μόνο 81 Δήμων από τους 332, με συνολικό ποσό 5.000.000,00 ευρώ, «προς κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών τους αναγκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορωνοϊού COVID-19».

Συγκεκριμένα, το ποσό μοιράστηκε «σε Δήμους της Χώρας με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους λόγω της μείωσης των εσόδων τους, ως απόρροια των μέτρων που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών από την εμφάνιση του κορωνοϊού και για τον περιορισμό της διασποράς του, προκειμένου να καλύψουν έκτακτες και επιτακτικές τους ανάγκες που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορωνοϊού COVID-19, καθώς και λοιπές δαπάνες τους.»

Για την έκδοσή της, το Υπουργείο έλαβε υπόψη «την επιβάρυνση των προϋπολογισμών των με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο Δήμων, σύμφωνα με τα υποβληθέντα έως 31.10.2020 στοιχεία στις βάσεις δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών, σε σχέση με τη μηνιαία τακτική επιχορήγησή τους από τους ΚΑΠ για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους».

Υπογραμμίζουμε ότι αυτά τα χρήματα αποτελούν όντως αληθινή επιπλέον ενίσχυση από το Κεντρικό Κράτος προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεδομένου ότι προέρχονται από προηγούμενη Απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία είχαν αυξηθεί οι πιστώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών.

(Σε πλήρη αντίθεση, δηλαδή, με τα 85 εκατομμύρια που διαφήμιζε ο Θεοδωρικάκος ως «επιπλέον ενίσχυση», αλλά τελικά προέρχονταν από τα λεφτά των Δήμων).

Ακολουθεί η Λίστα με τους Δήμους και το ποσό που παίρνει ο καθένας:

Πηγή: airetos.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη