Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Παρέμβαση του Χρήστου Δερμεντζόπουλου σε Κωστή Χατζηδάκη για το λάθος της απόγραφης των παράτυπων μεταναστών στο Φυλάκιο της Ορεστιάδας

Ο βουλευτής του Νομού Έβρου, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, προέβη σε σημαντικές δηλώσεις σχετικά με την αλλοίωση του πραγματικού πληθυσμού στην Κοινότητα Φυλακίου και τις οικονομικές συνέπειες που υφίστανται οι τοπικές επιχειρήσεις. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο της συνεδρίασης, όπου ο βουλευτής εξέφρασε την ανησυχία του για την επίπτωση της απογραφής που περιλαμβάνει και τους προσωρινά διαμένοντες στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) και στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ).

Δήλωση του Βουλευτή Χρήστου Δερμεντζόπουλου:

“Κλείνοντας θα ήθελα να φέρω σε γνώση σας κύριοι Υπουργοί ένα ζήτημα που έχει προκύψει στον νομό Έβρου στο Δήμο Ορεστιάδας και συγκεκριμένα στην κοινότητα Φυλακίου! Στην Κοινότητα Φυλακίου υπάρχει το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης και το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών. Στα τελευταία αποτελέσματα στην απογραφή του μόνιμου πληθυσμού συμπεριλήφθηκαν οι προσωρινά διαμένοντες που έχουν ανώτατο όριο διαμονής 25 ημερών τόσο του ΚΥΤ όσο και του ΠΡΟΚΕΚΑ με αποτέλεσμα να υπάρχει αλλοίωση της εικόνας του πραγματικού πληθυσμού της περιοχής και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρύνονται φορολογικά οι πολύ μικρές επιχειρήσεις του οικισμού. Νομίζω κύριοι Υπουργοί ότι χρήζει διόρθωσης και άμεσης λύσης και αντιμετώπισης η συγκεκριμένη στρέβλωση. Θα σας παραδώσω και την επιστολή που είναι από το Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Ορεστιάδας και νομίζω ότι θα το αντιμετωπίσουμε το ζήτημα σχετικά άμεσα.”

Περιεχόμενο της Επιστολής:

Σύμφωνα με την επιστολή του Δημάρχου και του Αντιδήμαρχου του Δήμου Ορεστιάδας προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, η απογραφή του μόνιμου πληθυσμού περιλάμβανε και τους προσωρινά διαμένοντες στα ΚΥΤ και ΠΡΟΚΕΚΑ, γεγονός που οδήγησε σε αλλοίωση της πραγματικής εικόνας του πληθυσμού και σε άδικη φορολογική επιβάρυνση των τοπικών επιχειρήσεων.

Η επιστολή επισημαίνει τις διαφορές μεταξύ νόμιμου και μόνιμου πληθυσμού και τις φορολογικές συνέπειες που απορρέουν από την εσφαλμένη απογραφή. Οι τοπικές αρχές ζητούν από την ΑΑΔΕ να λάβει υπόψη τα πραγματικά δεδομένα του πληθυσμού για την εφαρμογή φορολογικών ελαφρύνσεων και να διορθωθούν άμεσα οι αδικίες που προκύπτουν από την εσφαλμένη καταμέτρηση.

Αιτήματα και Προτάσεις:

  1. Αναγνώριση και αποκατάσταση της πραγματικής εικόνας του πληθυσμού της Κοινότητας Φυλακίου.
  2. Εφαρμογή φορολογικών ελαφρύνσεων για τις τοπικές επιχειρήσεις που επηρεάζονται άδικα από την απογραφή των προσωρινά διαμενόντων.
  3. Άμεση δράση από τους αρμόδιους Υπουργούς και την ΑΑΔΕ για την επίλυση των στρεβλώσεων και των αδικιών που προκύπτουν.

Ο βουλευτής Νομού Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος δήλωσε τη δέσμευσή του να παρακολουθήσει στενά την εξέλιξη του ζητήματος και να υποστηρίξει τις τοπικές αρχές και τις επιχειρήσεις της περιοχής του Έβρου.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη