Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Παραμένει ένας απέραντος σκουπιδότοπος ο χώρος κοντά στο ρέμα του Μαΐστρου

Καθημερινό φαινόμενοι λένε οι κάτοικοι πως είναι να βλέπουν τον χώρο λίγα μέτρα από το ρέμα του Μαΐστρου στην Αλεξανδρούπολη γεμάτο από σκουπίδια.

Το σημείο έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο όπως λένε στο focustonevro.gr και όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες που στέλνουν στην ιστοσελίδα μας.

Μάλιστα, αγρότες που έχουν χωράφια στην περιοχή, λένε πως σκουπίδια καταλήγουν μέσα στα χωράφια τους και τα βρίσκουν όταν πηγαίνουν να συλλέξουν την σοδειά τους.

Το ζήτημα με τα σκουπίδια στο ρέμα του Μαΐστρου δεν είναι τωρινό θέμα αλλά η κατάσταση αυτή υφίσταται εδώ και αρκετά χρόνια. Φυσικά πέρα από τους προφανείς κινδύνους που είναι αυτοί της υγιεινής, εγκυμονεί και άλλους που αφορούν το σοβαρό ενδεχόμενο πυρκαγιάς, ειδικά τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί, ότι συνεργεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης πηγαίνουν και καθαρίζουν το σημείο, ωστόσο την επόμενη μέρα όπως λένε κάτοικοι γίνονται μάρτυρες στο ίδιο σκηνικό.

Μήπως θα έπρεπε να γίνει κάποια πιο αυστηρή σύσταση να μην πετιούνται απορρίμματα στο σημείο αυτό; Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να βρεθεί άμεσα μία λύση γιατί πρόκειται για μία σημαντική εστία μόλυνσης.

Δείτε φωτογραφίες:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email