Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Παραμένουν στα μπλόκα και κλιμακώνουν τον αγώνα τους και οι αγρότες του Έβρου

Δείχνουν αποφασισμένοι και δεν κάνουν πίσω, θεωρώντας, ότι δεν πήραν αυτά που έπρεπε. Ήταν ήδη γνωστό μετά το πέρας της συνάντησης των εκπροσώπων των αγροτών με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι αρκετοί δεν έμειναν ευχαριστημένοι με όσα άκουσαν.

Έχει καταγραφεί, άλλωστε, μια γενικότερη απογοήτευση και κάποιοι είναι δυσαρεστημένοι καθώς ακούγοντας για τις τιμές του ρεύματος αυτό που λένε είναι, ότι στη Θεσσαλία αυτή τη στιγμή το 90% των αγροτών έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές κάτι που σημαίνει, ότι δεν θα πετύχουν τη μικρότερη τουλάχιστον τιμή για το ηλεκτρικό ρεύμα κι ότι τα χρήματα για το πετρέλαιο είναι αυτά που θα έπαιρναν, απλά θα δοθούν τα 40 εκ. ευρώ νωρίτερα. Αν και θεωρούν θετική εξέλιξη τις αποφάσεις για τα δύο χρόνια μειωμένη τιμής του ρεύματος, ωστόσο προβληματίζονται για το τι θα γίνει τα οκτώ χρόνια.

Από κάποιους υπάρχει η διάθεση να συνεχίσουν ενώ από άλλους υπάρχει κατήφεια, καθώς θεωρούν, ότι δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια και ενδεχομένως να δούμε κάποιους να βάζουν στο τραπέζι ακόμα και το θέμα της αποχώρησης ή και ενός μεγάλου συλλαλητηρίου.

Μεγάλο ρόλο θα παίξει, το τι θα αποφασιστεί στην σύσκεψη της 15μελούς επιτροπής που είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στον Πλατύκαμπο, με το να τεθεί κυρίως επί τάπητος η πρόταση της καθόδου με τρακτέρ στην Αθήνα, την επόμενη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται, ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Έβρου κατά την διάρκεια της συνάντησης των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό είχαν παρατάξει προς ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης τα τρακτέρ τους στα τελωνεία Κήπων και Ορμενίου, αναμένοντας τις τελικές συνολικές αποφάσεις για τον καθορισμό των περαιτέρω κινήσεων τους μιλώντας και οι ίδιοι για μη ικανοποίηση των βασικών αιτημάτων τους. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη