Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Παρουσίαση βιβλίου του Δασάρχη Έβρου κ. Γεωργίου Πιστόλα για τα 100 χρόνια του Δασαρχείου

Το απόγευμα της Κυριακής 30 Ιουνίου 2024, στο Ιστορικό Μουσείου της Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση βιβλίου του Δασάρχη Έβρου κ. Γεωργίου Πιστόλα με αφορμή τα 100 χρόνια προσφοράς του Δασαρχείου Έβρου στην ευρύτερη περιοχή μας.

Παρόντες ήταν ο Βουλευτής Έβρου κ. Σταύρος Κελέτσης, Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος και ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κ. Ιωάννης Ζαμπούκης.

Το περιεχόμενο του βιβλίου αφορούσε στην ιστορία του Δασαρχείου, στους ανθρώπους που στελέχωσαν του Δασαρχείο και στην προσφορά του Δασαρχείου στο Νομό μας τα τελευταία 100 χρόνια και ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή μας.

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως συνεχάρη τον Δασάρχη για την όλη προσπάθεια και τον ευχαρίστησε για την αποτελεσματική προσφορά του στην πόλη μας, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο. Έπειτα, ως αναμνηστικό δώρο για την ημέρα, του έδωσε ένα κάδρο με μια λευκή σελίδα στην οποία υπάρχουν γραμμένα κάποια τροπάρια. Τα τροπάρια αυτά τα έγραψε ο Μακαριστός Μητροπολίτης Κοζάνης κυρός Διονύσιος Ψαριανός, για να ψάλλουν στην ειδική εσπερινή ακολουθία που τελέσθηκε στη Κοζάνη στις 6 Ιουλίου 1958, για την « Εβδομάδα του Ελληνικού Δάσους».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη