Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Παρουσία του Κυριακού Πιερρακάκη σήμερα η Σύνοδος Πρυτάνεων στην Αλεξανδρούπολη

Δύο είναι τα βασικά αιτήματα που θα θέσουν οι Πρυτάνεις στον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος βρίσκεται στο κλείσιμο εργασιών της Συνόδου, στην Αλεξανδρούπολη.

Σταδιακή «γενναία» αύξηση των προϋπολογισμών των ΑΕΙ , σε βάθος τετραετίας. Την άμεση ανάγκη τουλάχιστον 1.000 νέων διορισμών μελών ΔΕΠ και 1.500 διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό. Για το ζήτημα των νέων θέσεων μελών ΔΕΠ στα ΑΕΙ, ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα υπενθυμίσει ότι πρόσφατα ψηφίστηκε, στη Βουλή, ρύθμιση η οποία ορίζει ότι για τα έτη 2025 έως 2030, στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων του άρθρου 51 μελών Δ.Ε.Π. των Α.Ε.Ι. προβλέπεται τουλάχιστον μία θέση πρόσληψης για κάθε μία αποχώρηση, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης.

Για το θέμα διορισμού νέων διοικητικών υπαλλήλων ο υπουργός Παιδείας θα επισημάνει ότι υπάρχει η διαδικασία της κινητικότητας και ότι η έγκριση νέων θέσεων εντάσσεται το γενικότερο πλαίσιο διορισμών της Κυβέρνησης σε όλο το δημόσιο.

Σχετικά με τη «γενναία» αύξηση των προϋπολογισμών των ΑΕΙ ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα αναφερθεί στις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ, θα κάνει σύγκριση με το 2019 και θα διαβεβαιώσει ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθια αυτή.

Επίσης οι Πρυτάνεις θα ζητήσουν από τον υπουργό Παιδείας:

Τη μεταφορά των θέσεων της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια ως θέσεις φυλάκων και Ψηφιακό Εκσυγχρονισμό, με Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email