Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Παρουσιάστηκαν οι νέες χρηματοδοτήσεις για την έρευνα και την καινοτομία της νέας θερμοκοιτίδας του ΔΠΘ

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε ημερίδα «Οι νέες χρηματοδοτήσεις για την Έρευνα και την Καινοτομία 2021-2027», στις εγκαταστάσεις της νεοσυσταθείσας θερμοκοιτίδας Thinc Thrace incubator  του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης,  όπου μέλη  ακαδημαϊκής κοινότητας, επιχειρήσεων αλλά και της τοπικής κοινωνίας ενημερώθηκαν  για τις νέες δυνατότητες χρηματοδότησης της έρευνας και της καινοτομίας από τα ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Κεντρικός ομιλητής ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας κ. Αθανάσιος Κυριαζής, ο οποίος παρουσίασε τις δραστηριότητες της ΓΓΕΚ και ανέπτυξε τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, κυρίως μέσω ΕΣΠΑ 2021-2027 για την έρευνα και την καινοτομία.

Κατά την εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Καθηγητής Αλέξανδρος Χ. Πολυχρονίδης, ευχαριστώντας όλους όσοι συνέδραμαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης  και ο κ. Γιώργος Γιορδαμλής εκπροσωπώντας το Δίκτυο Συνδέσμων Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Α.Μ.Θ.

Η Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του Δ.Π.Θ κ. Μαρία Μιχαλοπούλου στην εισήγησή της παρουσίασε τα βήματα που έχουν γίνει ώστε να αξιοποιηθούν οι διαθέσιμοι ερευνητικοί πόροι και ανέλυσε τον  σχεδιασμό για το επόμενο διάστημα ώστε το Ίδρυμα να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό και  πρωτοπόρο στο πεδίο της έρευνας.

Ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία, Θράκη» κ. Παναγιώτης Κουδουμάκης, παρουσίασε τους άξονες της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 και των ευκαιριών χρηματοδότησης στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Ακολούθησε ευρεία συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, με τον κ. Γενικό Γραμματέα να  δίνει  διευκρινίσεις για τα έργα που έχουν προκηρυχθεί από τη ΓΓΕΚ  όσο και γι’  αυτά που πρόκειται να προκηρυχθούν.

Περιηγήθηκε δε στους χώρους της θερμοκοιτίδας, όπου ομάδες φοιτητών ανέλυσαν τις δραστηριότητες και τα μελλοντικά τους σχέδια, τους ευχαρίστησε, τους συνεχάρη, επισημαίνοντας ότι με τις δραστηριότητές τους υλοποιούν τη στόχευση της ΓΓΕΚ για τη γεφύρωση του ερευνητικού ιστού της χώρας με τις επιχειρήσεις.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη