Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2024

Πατάτες Λιονέζ με τον αγαπημένο καβουρμά ΤΙΑΚΑ!

Ας μιλήσουμε σήμερα για τον καβουρμά!  Ο καβουρμάς Σουφλίου ΤΙΑΚΑΣ , με την απαράμιλλη ποιότητα και την μοναδική του γεύση!

Γιατί πρέπει να εκτιμούμε τα μοναδικά  προϊόντα του τόπου μας και να τους δίνουμε την αξία και τη θέση που πρέπει να έχουν στο τραπέζι μας!

Σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξω τις περιβόητες  πατάτες Λιονέζ προσθέτοντας τον καβουρμά, που θα απογειώσει την γεύση αυτού του ταπεινού πιάτου και θα κάνει το φαγητό μας πλούσιο και νόστιμο, γεμάτο γαργαλιστικές  μυρωδιές!

Ο καβουρμάς ΤΙΑΚΑ με το νόστιμο κρέας και τα μοσχοβολιστά μπαχαρικά,  θα υποδεχτεί  τις λεπτοκομμένες φέτες πατάτας και μαζί με τα γλυκά σοταρισμένα κρεμμύδια, θα απολαύσουμε ένα σούπερ φαγητό τώρα στις γιορτές, μαζί ένα ποτηράκι κρασί κόκκινο ή και τσίπουρο αν προτιμάτε!

Τι λέτε, θα το δοκιμάσετε?

Πατάτες Λιονέζ με καβουρμά ΤΙΑΚΑΣ

Μερίδες:2-3 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά   Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

Υλικά

  • 350γρ. καβουρμά ΤΙΑΚΑΣ σε κομματάκια(ανάμεικτος, απλός & πικάντικος)
  • 3 μεγάλες πατάτες σε λεπτές φέτες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια σε φετάκια
  • 2κ.σ. βούτυρο
  • 1κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3-4κ.σ. μυζήθρα ξηρή τριμμένη ή άλλο τριμμένο τυρί
  • 1 κούπα σπιτικό ζωμό λαχανικών
  • Δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Φρέσκια ρίγανη για το σερβίρισμα
  • Αλάτι και πιπέρι

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ζεστό τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και την 1κ.σ. βούτυρο μαζί με τα κρεμμύδια. Αλατίζουμε και σοτάρουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα ελαφρώς. Αποσύρουμε σε ένα σκεύος.

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ή ένα ταψάκι με διάμετρο 20εκ. περίπου. Τοποθετούμε μια στρώση από τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το μισό καβουρμά, τα μισά κρεμμύδια και πασπαλίζουμε με λίγο από το τυρί και τα φύλλα δυόσμου. Συνεχίζουμε με την 2η στρώση και στην επιφάνεια τελειώνουμε με πατάτες. Περιχύνουμε με το ζωμό και προσθέτουμε λίγο επιπλέον τυρί στην επιφάνεια.

Σκεπάζουμε την επιφάνεια με μια λαδόκολλα και κλείνουμε καλά από πάνω με αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, να μαλακώσουν οι πατάτες.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο με τη λαδόκολα και γκρατινάρουμε, να πάρει χρώμα το τυρί και οι πατάτες.

Αφήνουμε μερικά λεπτά να σταθεί πριν σερβίρουμε!

Καλή μας όρεξη!

Είμαι η Ευτυχία από το loveandspices.gr !

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email