Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

ΠΓΝΑ: Ξεκίνησαν οι πρωτοποριακές τεχνικές για τον χρόνιο πόνο με ραδιοσυχνότητες, θερμόλυση και κρυόλυση στο Ιατρείο Πόνου

Ο χρόνιος πόνος αποτελεί μια νόσο που απασχολεί το 9% του γενικού πληθυσμού. Όταν μείνει αθεράπευτος, οι επιπτώσεις στον ίδιο τον ασθενή, αλλά και την οικογένειά του είναι πολύ σοβαρές. Το σύνδρομο του χρόνιου πόνου καλοήθους αιτιολογίας είναι αποτέλεσμα πολλών και διαφορετικών παθήσεων. Ο άνθρωπος που πονά για πολύ καιρό και συνεχόμενα, αποδέχεται το ρόλο του αρρώστου και αποκτά τη συμπεριφορά του αρρώστου.

Οι περισσότερες παθήσεις που προκαλούν χρόνιο πόνο, εκτός από τον καρκίνο, είναι οι μυοσκελετικές (ρευματοειδής αρθρίτιδα, ινομυαλγία, οστεοαρθρίτιδα), νευρολογικές (πολυνευροπάθεια, νευραλγίες, κεφαλαλγίες), παθήσεις του γαστρεντερικού, και του ουρεογεννητικού συστήματος, δύνανται να μεταπέσουν σε χρόνιο πόνο.

Η χρήση ραδιοσυχνοτήτων  αποτελεί μια σύγχρονη, ελάχιστη επεμβατική μέθοδο που χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου.

Αυτή η πρωτοποριακή μέθοδος θεραπείας του χρόνιου πόνου με ραδιοσυχνότητες, θερμόλυση και κρυόλυση ξεκίνησε στο ΠΓΝΑ και συγκεκριμένα στο ιατρείο πόνου υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη της καθηγήτριας αναισθησιολογίας του ΔΠΘ και διευθύντριας του ιατρείου πόνου Πελαγίας Χλωροπούλου. 

Πρόκειται για μια καινούργια θεραπεία, που αν και υψηλού κόστους βρέθηκε η λύση να παρέχεται σε ασθενείς μέσω του Ιατρείου Πόνου. Είναι μια μέθοδος ασφαλής επιστημονικά τεκμηριωμένη και με εντυπωσιακά αποτελέσματα.  Όμως δεν είναι μια μέθοδος για κάθε πάθηση, αφορά σε μεγάλο ποσοστό ανθρώπους που δεν μπορούν να χειρουργηθούν για συγκεκριμένους λόγους. Η πάθηση του ασθενούς δεν εξαλείφεται, απλά παρατείνεται ο χρόνος χωρίς πόνο, μακριά από παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη.

Μέσω των ραντεβού του ΠΓΝΑ  μπορεί κανείς να επικοινωνήσει με το Ιατρείο Πόνου,  ώστε να πάρει τι πρώτες κατευθύνσεις.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email