Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΠΓΝΑ: Σε λειτουργία το Παιδοορθοπαιδικό Εξωτερικό Ιατρείο

Με μια ευχάριστη είδηση αναφορικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ΠΓΝΑ ξεκίνησε ο νέος χρόνος. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε την λειτουργία του το Παιδοορθοπαιδικό Εξωτερικό Ιατρείο, όπως ενημέρωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο χειρούργος ορθοπαιδικός Θεμιστοκλής Τζατζαΐρης. Διαβάστε παρακάτω τις παιδορθοπαιδικές παθήσεις, το οποίο αυτό θα αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει για το σύνολο του παιδιατρικού πληθυσμού της ΑΜΘ:

Από τη στιγμή που ξεκίνησε η όμορφη αυτή συνεργασία μου με την Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική του ΠΓΝΑ, είχα βάλει ως στόχο την ίδρυση, για πρώτη φορά στην πόλη μας, ενός αμιγώς Παιδοορθοπαιδικού Εξωτερικού Ιατρείου το οποίο θα εξυπηρετεί τον παιδιατρικό πληθυσμό όχι μόνο της πόλης μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης.

Σήμερα λοιπόν, Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021, το Παιδοορθοπαιδικό Εξωτερικό Ιατρείο του ΠΓΝΑ παίρνει σάρκα και οστά. Στο ιατρείο μας θα αντιμετωπίζεται μια ευρεία γκάμα παιδοορθοπαιδικών παθήσεων όπως:

1. Κατάγματα – Τραύμα

2. Αναπτυξιακή δυσπλασία ισχίου & προληπτικός υπερηχογραφικός έλεγχος νεογνικού ισχίου

3. Παθήσεις σπονδυλικής στήλης (σκολίωση, κύφωση κ.α.)

4. Ανισοσκελία – Διαταραχές βάδισης

5. Παθήσεις άκρου ποδός (Ραιβοϊπποποδια | μέθοδος ponseti, πλατυποδία κ.α.)

6. Συγγενείς παθήσεις

7. Εγκεφαλική παράλυση – Νευρομυϊκές παθήσεις

8. Αθλητικές κακώσεις

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά τον καθηγητή Ορθοπαιδικής κ. Δρόσο Γεώργιο καθώς και τον διοικητή του ΠΓΝΑ κ. Βαγγέλη Ρούφο που δίχως την πολύτιμη βοήθειά τους δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα! Και μην ξεχνάτε…

“Children are not just small adults, they require treatment tailored to their needs”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη