Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Πεζοδρόμηση στο Σουφλί. Σενάριο ή πραγματικότητα;

Αν μέχρι σήμερα θεωρούσαμε ότι η υπόθεση πεζοδρόμηση απασχολεί μόνο την Αλεξανδρούπολη αυτό δεν ισχύει πια!
Στο παιχνίδι των πεζοδρομήσεων εδώ και λίγο διάστημα έχει μπει και το Σουφλί.

Ο Σύλλογος Εστίασης και Αναψυχής Σουφλίου έχει ξεκινήσει ενέργειες και συζητήσεις με σκοπό να πεζοδρομηθεί ο κεντρικός δρόμος του Σουφλίου (Βασιλέως Γεωργίου) για τους καλοκαιρινούς μήνες και τις ώρες 20:00 με 01:00. Ακριβώς δηλαδή ότι συμβαίνει και στην Αλεξανδρούπολη.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Αθανάσιος Πρεπούδης μιλά για ένα βήμα που θα αλλάξει την όψη του Σουφλίου. Θα δώσει την ευκαιρία και στους κατοίκους να κινηθούν πιο άνετα ενώ παράλληλα θα επιτρέψει σε επισκέπτες να απολαύσουν μια πιο «φιλική» πόλη.

Υπάρχουν σίγουρα θέματα που πρέπει να λυθούν όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις άλλα οι άνθρωποι του Συλλόγου είναι αισιόδοξοι και εκτιμούν ότι η νέα Δημοτική Αρχή βλέπει θετικά αυτό το εγχείρημα.

Η πεζοδρόμηση στο Σουφλί δεν είναι σημερινό φαινόμενο.  Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι στο Σουφλί ο κεντρικός δρόμος, η Βασιλέως Γεωργίου, έκλεινε πριν από περίπου 30 χρόνια τους θερινούς μήνες. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε περισσότερος κόσμος στο Σουφλί, μεγαλύτερη επιχειρηματική δραστηριότητα και ακόμη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από τουρίστες.

Παρόλα αυτά είναι αξιόλογη η προσπάθεια που γίνεται από τον Σύλλογο Εστίασης και Αναψυχής για να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν  μία νέα πνοή και  συνθήκες ανάπτυξης για το ιστορικό Σουφλί.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη