Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Πεζοδρόμος Κύπρου: Τι κρύβουν οι νέες πινακίδες; Αίρεται η πεζοδρόμηση…;;;

Με το δυστυχώς τραγικά επίκαιρο «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά», όλα δείχνουν πως πλησιάζει η αναίρεση της πεζοδρόμησης της οδού Κύπρου.

Η πεζοδρόμηση που είχε λάβει χώρα λίγα χρόνια πριν, επί δημαρχίας Βαγγέλη Λαμπάκη, φαίνεται πως οσονούπω, με απόφαση της τωρινής δημοτικής αρχής Ζαμπούκη, θα αναιρεθεί η πεζοδρόμηση και θα λειτουργεί πάλι σαν δρόμος.

Προς αυτή την κατεύθυνση, συντείνει το γεγονός της τοποθέτησης από συνεργεία του δήμου νέων σημάνσεων κατά μήκος του πεζόδρομου. Παράλληλα τοποθετήθηκαν παρεμβάσεις-ράμπες στην αρχή και στο τέλος του πεζόδρομου ίσως…(ίσως λέμε) για να γίνεται ομαλά η είσοδος και έξοδος των οχημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα επιτρέπεται η στάση και στάθμευση οχημάτων, αλλά μόνο το πέρασμα με ιδιαίτερα χαμηλή ταχύτητα.

Θυμίζουμε ότι αυτό το θέμα είχε έρθει στο δημοτικό συμβούλιο ως ένας γενικότερος κανονισμός λειτουργίας πεζοδρόμων (όχι μόνο της Κύπρου), αλλά τελικά δεν εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία και έτσι η οδός Κύπρου δεν άλλαξε χρήση.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη