Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Πεζοπορία στα άκαυτα μονοπάτια του Δάσους της Δαδιάς

Πεζοπορική εκδρομή στα μονοπάτια που δεν επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά του καλοκαιριού, στα δάσος της Δαδιάς, διοργανώνει η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς με αφορμή την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

Στο πλαίσιο της ημέρας χωρίς αυτοκίνητο η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς διοργανώνει πεζοπορική διαδρομή στην κορυφή Γκίμπρενα την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 9.30. Σημείο συνάντησης για την έναρξη της διαδρομής θα είναι το Κέντρο Ενημέρωσης στη Δαδιά. Το μονοπάτι της Γκίμπρενας (κόκκινο – μπλε) δεν έχει πληγεί από την πρόσφατη πυρκαγιά του Ιουλίου. Η συνολική διαδρομή είναι περίπου 10 χιλιόμετρα, μέτριας δυσκολίας και απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και πεζοπορική εμπειρία από τους συμμετέχοντες. Η συνολική διάρκεια θα είναι περίπου 6 ώρες. Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν και είναι απαραίτητη από τους ενδιαφερόμενους η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2554032209 (καθημερινά 08:00 – 16:00) μέχρι την προσεχή Παρασκευή 16/09.

Απαραίτητος εξοπλισμός: Πεζοπορικά παπούτσια, μια στεγνή αλλαξιά, νερό, σνακ, αντηλιακό, προσωπικό φαρμακείο, σακίδιο πλάτης

Περισσότερες πληροφορίες για το μονοπάτι μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://dadia-np.gr/?page_id=3134

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη