Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Περιοδεία της συμβούλου κοινωνικής διασύνδεσης του ΣΥΡΙΖΑ Δώρας Αυγέρη στον Έβρο – Συνάντηση με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη

Λίγο πριν την ανακοίνωση των προσώπων για τις προκριματικές διαδικασίες και συγκεκριμένα στις 14 Απριλίου για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, η σύμβουλος της κοινωνικής διασύνδεσης του κόμματος και πρώην εκπρόσωπος τύπου, Δώρα Αυγέρη που πήρε μέρος και επιθυμεί να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής, περιόδευσε στον Έβρο συναντώντας φορείς και θεσμικούς της περιοχής, στο πλαίσιο εξωστρεφών δράσεων της νομαρχιακής επιτροπής.

Η κυρία Αυγέρη συνοδευόμενη από μέλη της τοπικής οργάνωσης, έκανε μια στάση και στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, προκειμένου να καταγράψει βασικά προβλήματα και να μεταφέρει την κυρίαρχη στόχευση του κόμματος της σε σχέση με την περιφέρεια ΑΜΘ και δη του Έβρου.

Η κυρία Αυγέρη ανάμεσα σε άλλα, υπενθύμισε στο δήμαρχο τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αναβίωση του δημοσιογραφικού συνεδρίου στην Σαμοθράκη, αποτυπώνοντας παράλληλα και μια σειρά από άλλα ζητήματα  που αντιμετωπίζουν οι Εβρίτες και κυρίως στο βόρειο κομμάτι του νομού με το μεγάλο «αγκάθι» που λέγεται δημογραφικό. Ένα ζήτημα που, όπως επεσήμανε και η ίδια και συμφώνησε με τον δήμαρχο, είναι μείζον, καθώς για τί ανάπτυξη να μιλά κάποιος, όταν δεν υπάρχουν άνθρωποι. Ανάπτυξη χωρίς κόσμο, χωρίς υποδομές, χωρίς υπηρεσίες υγείας, χωρίς σχολεία, χωρίς την ουσιαστική στήριξη του ΔΠΘ δεν γίνεται.

Ο κύριος Ζαμπούκης από την πλευρά του, της παρουσίασε την κατάσταση, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί με έναν Έβρο δύο ταχυτήτων, το νησί της Σαμοθράκης, τον κεντρικό και βόρειο Έβρο να «βουλιάζουν» λόγω του δημογραφικού και την Αλεξανδρούπολη να βρίσκεται σε άλλη τροχιά, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει, πως και ο δήμος δεν έχει τα δικά του προβλήματα που χρήζουν ανάλογης αντιμετώπισης.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη