Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Περιφέρεια ΑΜΘ: Απέρριψε πρόταση χρηματοδότησης της ΤΙΕΔΑ Α.Ε. για αναβάθμιση υποδομών στο camping Αλεξανδρούπολης λόγω σημαντικών ελλείψεων του φακέλου που κατέθεσε.

Με την από 2 Απριλίου 2021 απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστου Μέτιου απορρίφθηκε η αίτηση της ΤΙΕΔΑ Α.Ε. (Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης) για ένταξη της πρότασης στο ισχύον μετρό. Όπως προκύπτει από την απόφαση υπάρχουνε σοβαρές ελλείψεις στο φάκελο που κατέθεσε η ΤΙΕΔΑ Α.Ε. Ελλείψεις, οι οποίες παρότι ζητήθηκαν από την δημοτική επιχείρηση και σε δεύτερο χρόνο, δεν απεστάλησαν ποτέ με αποτέλεσμα να χαθεί άλλη μία ευκαιρία χρηματοδότησης της πολύπαθης επιχείρησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Θυμίζουμε ότι η ίδια δημοτική επιχείρηση δεν κατάφερε να αξιοποιήσει 286.000€ περίπου από το πρόγραμμα LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ της Δημοσυνεταιριστικής Έβρου.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που αποκάλυψε σήμερα η Γνώμη, το έργο με επιλέξιμο κόστος  414.727,20 € δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθεί μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, δεδομένου ότι, όπως αναφέρεται στην απόφαση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, η εν λόγω αίτηση «δεν πληροί τις προϋποθέσεις ελέγχου νομιμότητας   και  ως  εκ  τούτου δεν  πληρούνται  οι  προϋποθέσεις  υπαγωγής  του  επενδυτικού  σχεδίου  στις  διατάξεις  του  νόμου 4399/2016».

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης, «To περιεχόμενο της οικονομοτεχνικής μελέτης  είναι συνοπτικό,  δεν ακολουθήθηκε πλήρως το υπόδειγμα με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το έργο της αξιολόγησης του επενδυτικού σχεδίου. Πιο συγκεκριμένα, η  οικονομοτεχνική μελέτη που έχει υποβληθεί παρουσιάζει ελλείψεις και δεν έχει τα απαιτούμενα ποιοτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά για να μπορεί να αξιολογηθεί το περιεχόμενο του επενδυτικού σχεδίου και τα οικονομικά του στοιχεία. Επίσης, δεν έχουν υποβληθεί αρχιτεκτονικά σχέδια τόσο για την υφιστάμενη μονάδα όσο και για τη νέα».

Επιπλέον, «Κάποια φύλλα και πεδία  του υποβληθέντος Προσάρτημα  1 της Οικονομοτεχνικής μελέτης  (Αρχείο  xls   «Πίνακες Προβλέψεων Βιωσιμότητας και Απολογιστικών Στοιχείων Φορέα») δεν ήταν συμπληρωμένα.  Η Επιτροπή Αξιολόγησης ζήτησε διευκρινίσεις και να συμπληρωθούν τα παραπάνω αλλά δεν έλαβε απάντηση».

Ακόμη, όπως αναφέρεται , η Επιτροπή Αξιολόγησης ζήτησε να υποβληθούν τα δικαιολογητικά εκείνα τα οποία δεν υποβλήθηκαν  (απόφαση γενικής συνέλευσης μετόχων Οικονομικές καταστάσεις, Οριστικό Ισοζύγιο)  καθώς και σχετικό δικαιολογητικό από το οποίο να προκύπτει η ύπαρξη πίστωσης στον προϋπολογισμό του ∆ήμου για αύξηση του κεφαλαίου της ΤΙΕ∆Α ΑΕ. «Ο φορέας δεν απάντησε στο παραπάνω μήνυμα. Συνεπώς δεν τεκμηριώνεται η χρηματοδότηση της επένδυσης με ίδια κεφάλαια», τονίζεται.

Δειτε την απόφαση του περιφερειάρχη:

Πηγή: gnomionline.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη