Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Περιφερειακή Σύνθεση: Στον αυτόματο πιλότο η πορεία του τουρισμού στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Με μια ιδιαίτερα καυστική ανακοίνωση η παράταξη της Περιφερειακής Σύνθεσης σχολιάζει την απουσία των αιρετών εκπροσώπων της Περιφέρειας ΑΜΘ από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει έμπρακτα, σύμφωνα με την Περιφερειακή Σύνθεση, την έλλειψη ενδιαφέροντος της Διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ να επενδύσει ουσιαστικά στον τουριστικό τομέα ως μια δίοδο ανάπτυξης και ευημερίας για την ευρύτερη περιοχή. Διαβάστε την ανακοίνωση παρακάτω:

«Δεν είναι η πρώτη φορά και δυστυχώς δεν θα είναι ούτε η τελευταία που η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης αποδεικνύει ότι η πορεία του Τουρισμού στην Περιφέρειά μας έχει τεθεί
στον αυτόματο πιλότο.

Μπορεί, βέβαια, λόγω της «θερινής ραστώνης» στην οποία βρίσκονται τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού να μην είχαν τη διάθεση να συμμετέχουν στην Τηλεδιάσκεψη του Υπουργείου Τουρισμού με τους εκπροσώπους των Περιφερειών κατά την οποία συζητήθηκαν προτάσεις για την τουριστική ανάπτυξη στις περιφέρειες της χώρας.

Έτσι, ελλείψει Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, η Περιφέρειά μας εκπροσωπήθηκε σε μια τόσο σημαντική και καίρια σύσκεψη από τον κ. Γιώργο Σγουρό, Υπάλληλο της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ΠΑΜΘ, του κλάδου ΠΕ Πληροφορικής!

Το γεγονός είναι ότι στη συγκεκριμένη Τηλεδιάσκεψη ενημερώθηκαν οι υπόλοιποι Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού που συμμετείχαν αυτοπροσώπως σ’ αυτή, για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης σε δράσεις και έργα που διαμορφώνονται στην τουριστική βιομηχανία.

Όταν, λοιπόν, για τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας ο κλάδος του τουρισμού αποτελεί θεμέλιο της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας, στη περίπτωση της δικής μας Περιφέρειας δεν υπάρχει ούτε το ελάχιστο ενδιαφέρον της ενημέρωσης για τις ευκαιρίες που υπάρχουν, πολλώ δε
μάλλον για την υλοποίηση δράσεων και έργων που θα αξιοποιήσουν διαθέσιμους πόρους για τις περιφερειακές κοινωνίες.

Παραθέτουμε αυτούσιο το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Τουρισμού για την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την 19-8-2020».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη