Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ποια είναι τα έργα που υλοποιεί η Εγνατία Οδός στη Θράκη

Aπολογισμό για το πρώτο 6μηνο του 2020 έκανε η νέα διοίκηση της Εγνατίας Οδού.

Όπως σημειώνει σε αυτό το διάστημα έγινε αναδιάρθρωση της εταιρείας με την έγκριση και εφαρμογή νέου οργανογράμματος, ενώ παράλληλα η εταιρεία δημοπράτησε έργα, ολοκλήρωσε και δημοπράτησε νέες μελέτες, διεκδίκησε και ανέλαβε νέα προγράμματα και ταυτόχρονα διεκπεραίωσε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της προς το ΤΑΙΠΕΔ, παραδίδοντας σε κυκλοφορία νέους σταθμούς διοδίων και προωθώντας όλες τις ενέργειες στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της για την παραχώρηση.

Τα έργα που υλοποιεί στον Έβρο η εταιρεία είναι τα παρακάτω

-«Εγνατία Οδός: Αποκατάσταση ασφαλτικών στο τμήμα από Αμαξάδες (Χ.Θ.535+000) έως Α/Κ Μέστης (Χ.Θ. 593+000) (14.3.1-15.3)», δημοπρατήθηκε το έργο και ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός που ξεκίνησε 08/01/2020.

– «Εγνατία Οδός: Τμήμα από Α/Κ ΒΙ.ΠΕ. Αλεξανδρούπολης έως Α/Κ Αρδανίου Εργασίες αποκατάστασης ασφαλτικών στρώσεων ανοικτής Οδοποιίας (15.7-15.8)», δημοπρατήθηκε το έργο, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και υπογράφηκε η σχετική σύμβαση.

-Αποκατάσταση Γέφυρας Παλαιού Νοσοκομείου Καβάλας, εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση (εκκρεμούσε από το 2018) και προκηρύχθηκαν οι διαγωνισμοί των απαιτούμενων μελετών.

-Διασυνοριακή Γέφυρα Έβρου στη δίοδο «Κήποι – Ipsala»- Αναβάθμιση του Μεθοριακού Σταθμού Έβρου, ολοκληρώθηκε η προμελέτη (εκκρεμούσε από το 2007) και αναμένεται συνάντηση με τους εκπροσώπους της τουρκικής πλευράς για αποδοχή των προτεινόμενων λύσεων.

-«Κατασκευή του τμήματος από Δημάριο έως Ελληνοβουλγαρικά σύνορα (χ.θ. 12+820 έως χ.θ. 16+147) επί του Κάθετου άξονα Ξάνθη –Εχίνος – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα». Στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020, η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ συμμετέχει σε κοινό διασυνοριακό έργο με τίτλο “Aiming at improving cross-border accessibility” (CrossBo)”, συνολικού προϋπολογισμού 38.8 εκ. €.

Επιπλέον των παραπάνω η Εγνατία Οδός Α.Ε συνεχίζει τη συντήρηση και λειτουργία της οδού, καθώς και τη συλλογή διοδίων, δραστηριότητα που της επιφέρει περίπου 100 εκ. ευρώ τον χρόνο.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη