Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2024

Ποιους Εβρίτες βράβευσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο πλαίσιο των 16ων Βραβείων «Γαστρονομίας» στην Αλεξανδρούπολη

Η Αγγέλα Γιαννακίδου, η ιδρύτρια του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από μια τόσο ξεχωριστή εκδήλωση καθώς παρέλαβε ακόμη μία τιμητική διάκριση για τη συμβολή της στη διάσωση και διάδοση της θρακιώτικης παράδοσης με την γαστρονομία να δεσπόζει σε αυτήν της την διαχρονική προσπάθεια. Αυτή τη φορά, το βραβείο ήρθε από το περιοδικό “Γαστρονόμος” της εφημερίδας “Καθημερινή” στο πλαίσιο της διοργάνωσης για τα 16α “Βραβεία Ποιότητας”. Η ιδρύτρια του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης είχε την τιμή να παραλάβει το βραβείο της από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία ήταν η επίτιμη προσκεκλημένη της διοργάνωσης και της το παρέδωσε εμφανώς συγκινημένη. Αξίζει να τονιστεί πως είχε από καιρό αποφασιστεί να φιλοξενηθεί στην Αλεξανδρούπολη – πριν μάλιστα ξεσπάσουν οι φωτιές του Αυγούστου – με το μήνυμα “ο Γαστρονόμος τιμά τους Ακρίτες”.

Πέρα από την Αγγέλα Γιαννακίδου, που έλαβε το ειδικό βραβείο, τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν σε δύο ακόμη επιχειρήσεις του Έβρου: στην αλευροβιομηχανία “Μύλοι Θράκης – Ι. Ουζουνόπουλος”, που πλέον έχει συμπληρώσει έναν αιώνα λειτουργίας, αλλά και στο “Κτήμα Μιχελή” που παρήγαγε ελαιόλαδο και ελιές με την εμπορική ονομασία “Κόνος” που δυστυχώς, ο ελαιώνας στον ομώνυμο λόφο καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από την πυρκαγιά του Αυγούστου.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης απονεμήθηκαν συνολικά εννέα τιμητικές διακρίσεις σε παραγωγούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας που παράγουν τοπικά προϊόντα και τα προωθούν στην εγχώρια αγορά, αλλά και την αγορά του εξωτερικού – όλοι όμως δραστηριοποιούνται σε παραμεθόριες περιοχές.

Η φετινή διοργάνωση των Βραβείων Ποιότητας του Γαστρονόμου ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του αρχιμάγειρα του Αγίου Όρους, π. Επιφάνιου που έφυγε από τη ζωή πριν από τρία χρόνια, αλλά άφησε πίσω του σημαντικά γαστρονομικά κληροδοτήματα από την κουζίνα της αθωνικής χερσονήσου.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη