Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Πολλές οι «ανοιχτές πληγές» από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Δημοτική Ενότητα Φερών (φωτογραφίες – videos)

Αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός του focustonevro.gr αναφορικά με το μέγεθος των καταστροφών που προξένησαν οι ισχυρές καταιγίδες και οι επακόλουθες πλημμύρες της περασμένης Δευτέρας στην Δημοτική Ενότητα Φερών.

Οι ακόλουθες εικόνες είναι από την εθνική οδό λίγο πριν την γέφυρα του Αρδανίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι οπτικές ίνες βρίσκονται «στον αέρα» εκτεθειμένες. Όλη η δεξιά πλευρά του δρόμου έχει υποχωρήσει. Πραγματοποιούνται εργασίες αποκατάστασης και αντιστήριξης του οδοστρώματος.

Οι επόμενες εικόνες είναι από την επαρχιακή οδό Αρδανίου – Ιτέας. Σε αυτό το σημείο, όπως θα δείτε, υπάρχει πτώση του δεξιού πτερυγίου της γέφυρας στο δρόμο προς Ιτέα.

Το παρακάτω υλικό είναι από την ιρλανδική διάβαση που οδηγεί από το Αρδάνιο στην Καβησό, η οποία παραμένει πλημμυρισμένη με μεγάλες ποσότητες νερού να διέρχονται από αυτή υπερκαλύπτοντάς την και παρουσιάζοντας σαφέστατα υψηλό δείκτη επικινδυνότητας. Είναι αξιοσημείωτο ότι στο σημείο δεν υπάρχει καμία προειδοποιητική σήμανση.

Αντίστοιχα αποκαρδιωτική είναι η εικόνα στον επαρχιακό δρόμο Αρδανίου – Ιτέας. Όπως θα δείτε παρακάτω, τα διαδοχικά χτυπήματα της κακοκαιρίας προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές εξαφανίζοντας τελείως το οδόστρωμα. Η καταιγίδα της περασμένης Δευτέρας έδωσε την χαριστική βολή μετά και τις πλημμύρες στα μέσα Ιανουαρίου.

Σκοπός του οδοιπορικού είναι να αναδειχθούν οι εκτεταμένες ζημιές οι οποίες απαιτούν την προσοχή των οδηγών και φυσικά συνίσταται η αποφυγή διέλευσής τους…

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email