Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Πολλαπλασιάστηκαν οι επιθέσεις από συνοδούς στο Σισμανόγλειο-Οι εργαζόμενοι ζητούν τοποθέτηση Αστυνομικού στην πύλη

Στο ως εδώ και μη παρέκει έφτασαν οι Υγειονομικοί στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, μετά και το χθεσινό περιστατικό απρόκλητης βίας, που σημειώθηκε στην πύλη του Νοσοκομείου, από οικογένεια Ρομά που ήθελε να επισκεφθεί ασθενή σύσσωμη.

Οι φύλακες στην πύλη τους ενημέρωσαν πως δεν μπορούν να μπουν όλοι και πως θα πρέπει να προηγηθεί έλεγχος για τον κορονοϊό, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο. Η οικογένεια ήταν ανένδοτη και τελικά οι φύλακες τους είπαν πως μόνο ο πατέρας θα μπορούσε να μπει. Μετά από θερμομέτρηση και φρουρούμενος με αποστειρωμένες μάσκες και ποδιές , τον πήγαν στην γυναίκα του που νοσηλευόταν στην Μαιευτική-Γυναικολογική κλινική. Αφού επέστρεψε στην πύλη και πάλι συνοδευόμενος από τους φύλακες, δεν ήθελε να φύγει, παρά να επιστρέψει στη γυναίκα του. Οι φύλακες και το προσωπικό της πύλης του επανέλαβαν πως αυτό δεν γίνεται. Τότε ο νεαρός Ρομά,-που ήταν και υπό την επήρεια αλκοόλ-γρονθοκόπησε τους δύο Φύλακες, σε σημείο να υποστούν κάκωση στο κεφάλι και ελαφρά διάσειση. Οι δύο φύλακες νοσηλεύθηκαν χθες βράδυ στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής και σήμερα θα πάρουν εξιτήριο.

Στην συνέντευξη τύπου την οποία εκτάκτως έδωσαν τα μέλη του Διοικητικού Συλλόγου των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, απηύθυναν έκκληση προς τον Αστυνομικό Δ/ντη Ροδόπης, από την στιγμή που δεν μπορεί να διατεθεί περιπολικό στην πύλη του Νοσοκομείου, σε καθημερινή βάση, τουλάχιστον να υπάρχει ένας Αστυνομικός στην πύλη, προκειμένου βλέποντάς τον οι όποιοι ένθερμοι να προχωρούν σε οποιουδήποτε τύπου επιθέσεις.

«Η πύλη του Νοσοκομείου όπως είπαν δεν μπορεί να ασκήσει έργο καταστολής σε οποιαδήποτε απειλή, αυτό το κάνει η Αστυνομία,», όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν. Παράλληλα ζήτησαν από την Κοινωνία να σεβαστεί το υγειονομικό πρωτόκολλο που υπάρχει και να μην ζητούν από τους υγειονομικούς να το παραβλέπουν.«τα νεύρα όλων από την καραντίνα και τα αυστηρά μέτρα έχουν κουρασθεί το καταλαβαίνουμε αυτό. Όμως και οι υγειονομικοί από την άλλη έχουν να σκεφθούν τις δύσκολες βάρδιες που έχουν να κάνουν, ε, να μην σκέφτονται πως υπάρχει κίνδυνος και για τη ζωή τους», τόνισαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων στο Σισμανόγλειο. Το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν το τρίτο σε συνέχεια αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ένα άλλο δύσκολο περιστατικό που έζησαν ήταν όταν οδηγός αυτοκινήτου που μετέφερε τραυματία, δεν συμμορφώθηκε και έσπασε την μπάρα της πύλης που οδηγεί μέσα στο Νοσοκομείο.

πηγή ΕΡΤ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email