Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Πολύ ισχυρή κακοκαιρία θα επηρεάσει την χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο – Που αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα

Όλα πλέον τα αριθμητικά μοντέλα παγκόσμιας ανάλυσης καιρού επιμένουν για την εκδήλωση πολύ ισχυρών βροχών και καταιγίδων σε όλη τη χώρα, εξαιτίας του σχηματισμού ενός ισχυρού βαρομετρικού συστήματος ως συνέπεια ενός ψυχρού αυλώνα που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να σημειωθεί παράλληλα αξιοσημείωτη πτώση της θερμοκρασίας, ενώ θα έχουμε και τη σημαντική ενίσχυση των ανέμων, με τις ριπές να αγγίζουν ακόμα και τα 9 μποφόρ.

Έτσι, σύμφωνα και με τα τελευταία δεδομένα, αρχικά από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής θα έχουμε κάποια φαινόμενα τα οποία από τα ξημερώματα του Σαββάτου θα ενταθούν στην δυτική Στερεά, τα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο, ενώ εν συνεχεία θα επεκταθούν στη διάρκεια της ημέρας και στον υπόλοιπο ηπειρωτικό κορμό της χώρας, καθώς και στα δυτικά, νοτιοδυτικά και νότια τμήματα της Πελοποννήσου.

Οι τελευταίες αναλύσεις δείχνουν ότι ο κίνδυνος σε τοπικό επίπεδο να υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα λόγω της διάρκειας των φαινομένων είναι αυξημένος, ιδιαίτερα στην Ήπειρο, στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, στα νησιά του Ιονίου, καθώς και σε τμήματα της δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Την Κυριακή, τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη την Ελλάδα, με τις τοπικά ισχυρές καταιγίδες να εντοπίζονται στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), στην ανατολική, την νοτιοανατολική και ιδιαίτερα στην βορειοανατολική Πελοπόννησο, καταλήγοντας στην πορεία μέχρι τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις όπου τοπικά τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή θα είναι θυελλώδεις, αγγίζοντας οι ριπές ακόμα και τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση, με τις χαμηλότερες να καταγράφονται στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, ενώ στα ανατολικά και νότια δεν αναμένεται ο υδράργυρος να ξεπεράσει τους 19 με 20 βαθμούς κελσίου.

ΠΗΓΗ: forecastweather.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email