Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Πομάκα προς τον Τούρκο Υφυπουργό Εξωτερικών κατά την επίσκεψη του στην Θράκη: «Να μην ξανά έρθετε, εδώ είναι Ελλάδα»

Πολλά σχόλια προκάλεσε η επίσκεψη του Τούρκου Υφυπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν στην Θράκη την Πέμπτη, μία ημέρα μάλιστα πριν την αποβίβαση των αμερικανικών στρατευμάτων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με αφορμή την επικείμενη άσκηση στα Βαλκάνια «Defender 21».

Πέρα όμως από τα όσα γράφτηκαν και τα όσα ακούστηκαν γενικά για την επίσκεψη του, συγκεκριμένα κατά την παρουσία του στην Ξάνθη, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της γείτονος χώρας, άκουσε και την εξής φράση:

«Έξω οι Τούρκοι από την Θράκη. Να μην ξανάρθουν άλλη φορά. Εδώ είναι Ελλάδα. Τέρμα!»

Τα παραπάνω λόγια ειπώθηκαν από την Πομάκα Αϊσέ Ιμάμ, η οποία κατέγραψε σε βίντεο τον περίπατο που έκανε ο κ. Κιράν σε δρόμο της Ξάνθης. Στο βίντεο μάλιστα φαίνεται ότι οι αστυνομικοί της λένε να μην καταγράφει με το κινητό της, αλλά εκείνη τονίζει: «Έχω κάθε δικαίωμα, είμαι Ελληνίδα πολίτης».

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Η Αϊσέ Ιμάμ είχε γίνει γνωστή το 2020 όταν ανήμερα της 25ης Μαρτίου είχε γράψει το παρακάτω κείμενο που είχε κάνει τον γύρο των Μ.Μ.Ε. της χώρας:

«…. Εσείς συνεχίζετε να με κοροϊδεύετε ότι δεν ξέρω να γράφω. Εσείς όμως δεν ξέρετε πως είναι να βάζεις στο μπαλκόνι σου -στα Πομακοχώρια- την Ελληνική σημαία. Να είσαι ενάντια σ’ όλο το χωριό. Ενάντια στο Τουρκικό Προξενείο. Ενάντια σε αυτούς «που το παίζουν» Τούρκοι, μόνο και μόνο να παίρνουν χρήματα, δύναμη και «προνόμια».

Εγώ λοιπόν που κοροϊδεύετε ήρθα αντιμέτωπη μ’ όλη την Θράκη. Γιατί εσείς δεν ξέρετε τι είναι στην δική μας κοινωνία, να είσαι Πομάκα μουσουλμάνα χωρισμένη και με παιδί… Να κρεμάσει γυναίκα στο χωριό την Ελληνική σημαία στο μπαλκόνι της. Να το πληρώνω καθημερινά με τη ζωή μου και τη ζωή του γιου μου. Να έχω μάθει όσο κανείς τις λέξεις ρατσισμός, μπούλινγκ, λεκτική και σωματική κακοποίηση. Να μου κάνουν συνέχεια μηνύσεις, προσβολές. Να με έχουν οδηγήσει στη φτώχεια και στην ανέχεια, γιατί κανείς δεν δίνει δουλειά, ούτε βοήθεια, ούτε συναναστροφή μαζί μας.

Εγώ τολμώ να λέω σε όλους: Εμένα με λένε Αισέ Ιμάμ. Σε όποιον αρέσει! Τολμώ να λέω ότι είμαι Ελληνίδα και δεν φοβάμαι. Μακάρι κάποιος να μπορούσε να δει τον κόσμο μέσα από τα δικά μου μάτια. Αυτή η χώρα ανήκει και σε μένα και θέλω να ανήκει και στα δικά μου παιδιά και εγγόνια…..».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη