loveandspices.gr by Eftychia Charmanidou
Aυτή η πορτοκαλόπιτα είναι υπέροχη!! Ζουμερή, αφράτη και λιμπιστική, και τόσο μα τόσο αρωματική!!!
Το φύλλο υπέροχα σιροπιασμένο και καθόλου βαρύ και λασπωμένο, το σιρόπι ελαφρύ, γλυκό και πορτοκαλένιο και ουχί νερουλό και αδιάφορο.
Είμαι σίγουρη πως σας έπεισα να φτιάξετε αυτό το πανεύκολο γλυκό, αυτή την γλυκιά παραδοκιακή πορτοκαλόπιτα που ταιριάζει απίθανα με λίγο γιαούρτι πλάι ή με μια μπάλα παγωτό αν προτιμάτε!
Πορτοκαλόπιτα
- Μερίδες: 12-14 κομμάτια Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά
Υλικά για την πορτοκαλόπιτα
- 400γρ. φύλλο κρούστας
- 4 αυγά βιολογικά σε θερμοκρασία δωματίου
- 200γρ. ζάχαρη
- Ξύσμα από 3 μεγάλα πορτοκάλια
- 200γρ. σμετάνα (κρεμ φρες) ή γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
- 250γρ. σπορέλαιο
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλια ή 1 κάψουλα βανιλίνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 20γρ. μπέικιν πάουντερ
Υλικά για το σιρόπι
- 400γρ. νερό
- 400γρ.φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
- 400γρ.ζάχαρη
- Φλούδες από 2 πορτοκάλια
Eίμαι η Ευτυχία από το loveandspices.gr ! Βρείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ