Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Ποταμός Έβρος: Βούλγαροι πιάσαν γουλιανό 50 κιλών κοντά στο Σβίλενγκραντ

Γουλιανός των 50 κιλών πιάστηκε από τους νέους Filip Manafakov και Zhenya Kultukova και τον 11χρονο Atanas Kultukov στον ποταμό Έβρο στις 13 Σεπτεμβρίου κοντά στο Σβίλενγκραντ.

Είναι απίστευτο ότι αυτό μπορεί να συμβεί με ένα συνηθισμένο καλάμι ψαρέματος σε ένα αρκετά ρηχό τμήμα του ποταμού δίπλα στη σιδηροδρομική γέφυρα.

«Πήγαμε, ως συνήθως, για να διασκεδάσουμε, λόγω της συγκίνησης και της τύχης-λέει ο 22χρονος Φίλιππος. – Κοιτούσαμε όταν το νερό κινήθηκε και η γραμμή πήγε στον ποταμό. Αρχίσαμε να τραβάμε λίγο ελαφρά, αλλά κάποιος φαινόταν να μας τραβάει προς το νερό.

Αγωνιστήκαμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να βγάλουμε αυτόν τον κορμό στην ξηρά. Το ψάρι ζύγιζε 50 κιλά και είχε μήκος 2 μέτρα. Πίστευα ότι ήταν μια μεγάλη χαρά για τον ψαρά, αλλά για τον “άρχοντα του Μαρίσι” η ζωή θα τελείωνε στο τηγάνι. Και αποφασίσαμε ομόφωνα να το αφήσουμε πάλι στό νερό και ελπίζουμε ότι θα πολλαπλασιαστεί για περισσότερους ψαράδες. Και έχουμε κάτι για το οποίο είμαστε υπερήφανοι – τις φωτογραφίες και τη μνήμη της τύχης του ψαρά ».

Πηγή: Stmost.info

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email